Aktywne Wpisy

Moreso_pl +450
Zapraszamy na #rozdajo z Moreso.pl
Do wygrania jest paczka o wartości 85 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1 kg
2. orzeszki w chrupiącej skorupce o smaku zielona cebulka 700g
3. mango suszone 500g
4. orzeszki ziemne chili&lime 1 kg
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo
Do wygrania jest paczka o wartości 85 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1 kg
2. orzeszki w chrupiącej skorupce o smaku zielona cebulka 700g
3. mango suszone 500g
4. orzeszki ziemne chili&lime 1 kg
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo

dotankowany_noca +229

Próbuję od 2-3 godzin, podłączenie przez USB->UART śmiga (pokazuje 9600 badów), ale gdy podłączam pod Arduino to lipa, nie chce się połączyć.
Stosuje osobne zasilanie (5v z ładowarki do 700mA przez stabilizator napięcia 3.3v), a wejścia TX/RX (u mnie 2,3 piny) przez konwerter napięć logicznych.
Stale pali się czerwona dioda, a niebieska nie chce :(
#esp8266
#arduino
PS. próbowałeś podłączyć na odwrót Rx i Tx? Bo z tego co wiem to w Uno są jakoś na odwrót, łączy się bez cossa, przynajmniej ja tak musiałem zrobić jak korzystałem z Arduino jako portu szeregowego.
Próbowałem podłączać w różny sposób :) Nawet rezygnowałem ze stabilizatora i robiłem dzielniki napięcia.. nie wiem, może ktoś zna sposób?
Podłączając same ESP8266 bedę miał tylko dwa piny do obsługi czujników?
TX/RX podłączam pod konwerter napięć logicznych
@zenon0800: też dobry pomysł, ale myślałem o większym projekcie (nie wiem ile tam pamięci), razem z wyświetlaczem itd.
Podłączając wszystko pod Leonardo (który wspiera sprzętowo dwie komunikacje TX/RX i na nim ESP8266 działa na bank) będę mógł wszystko
Na złączach TX/RX jest wychodzące napięcie ~3.3v więc konwerter działa..
Właśnie próbowałem podłączyć bezpośrednio Atmegę, ale nie mam crystal 16mhz :(