Aktywne Wpisy

kobiaszu +453
Nigdy nie sądziłem, że moim ulubionym kanałem popularno-naukowym będzię kanał jakiegoś Igora z Ukrainy mówiącego kaleczonym polskim xD
Moim zdaniem jutuberzy za mocno spuszczają się nad montażem i zaczynają lecieć w masowy odbiór przez co 90% to ciągle te same podstawy. Mało jest kanałów które wypuszczają takie kolumbryny z założeniem, że widz już ma jakąś wiedzę i faktycznie można dowiedzieć się czegoś nowego.
Ehh żeby tak jeszcze @gupianauka9906 wrócił do nadawania
#
Moim zdaniem jutuberzy za mocno spuszczają się nad montażem i zaczynają lecieć w masowy odbiór przez co 90% to ciągle te same podstawy. Mało jest kanałów które wypuszczają takie kolumbryny z założeniem, że widz już ma jakąś wiedzę i faktycznie można dowiedzieć się czegoś nowego.
Ehh żeby tak jeszcze @gupianauka9906 wrócił do nadawania
#

wjtk123 +112
Widzicie szczątki zabawkowego, dziecięcego autka? Należało do czterolatka i jego rodziców, którzy na chodniku zostali zmieceni przez pijanego kierowcę, który posiadał zakaz prowadzenia pojazdów. Nie wiadomo czy przeżyją.
Dlatego będę wspierał każde prawo, które uderzy w drogową patologię. KAŻDE. Obligatoryjna konfiskata pojazdów pijaków, grzywny o równowartości pojazdów, bezwzględne więzienie za jazdę samochodem mimo orzeczonego zakazu, wprowadzenie przepisów o ,,morderstwie drogowym", obligatoryjne konfiskaty pojazdów za istotne przekraczanie prędkości, zawalenie dróg fotoradarami, wysokie mandaty,
Dlatego będę wspierał każde prawo, które uderzy w drogową patologię. KAŻDE. Obligatoryjna konfiskata pojazdów pijaków, grzywny o równowartości pojazdów, bezwzględne więzienie za jazdę samochodem mimo orzeczonego zakazu, wprowadzenie przepisów o ,,morderstwie drogowym", obligatoryjne konfiskaty pojazdów za istotne przekraczanie prędkości, zawalenie dróg fotoradarami, wysokie mandaty,
źródło: alk
Pobierz
![Polacy ocenili korzyści z członkostwa w UE. Entuzjazm słabnie [SONDAŻ]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/3ff73c0315cb4190083d75c672dbee444275c5c8657185f7e9153125866d6e27,q70.jpg)

Próbuję od 2-3 godzin, podłączenie przez USB->UART śmiga (pokazuje 9600 badów), ale gdy podłączam pod Arduino to lipa, nie chce się połączyć.
Stosuje osobne zasilanie (5v z ładowarki do 700mA przez stabilizator napięcia 3.3v), a wejścia TX/RX (u mnie 2,3 piny) przez konwerter napięć logicznych.
Stale pali się czerwona dioda, a niebieska nie chce :(
#esp8266
#arduino
PS. próbowałeś podłączyć na odwrót Rx i Tx? Bo z tego co wiem to w Uno są jakoś na odwrót, łączy się bez cossa, przynajmniej ja tak musiałem zrobić jak korzystałem z Arduino jako portu szeregowego.
Próbowałem podłączać w różny sposób :) Nawet rezygnowałem ze stabilizatora i robiłem dzielniki napięcia.. nie wiem, może ktoś zna sposób?
Podłączając same ESP8266 bedę miał tylko dwa piny do obsługi czujników?
TX/RX podłączam pod konwerter napięć logicznych
@zenon0800: też dobry pomysł, ale myślałem o większym projekcie (nie wiem ile tam pamięci), razem z wyświetlaczem itd.
Podłączając wszystko pod Leonardo (który wspiera sprzętowo dwie komunikacje TX/RX i na nim ESP8266 działa na bank) będę mógł wszystko
Na złączach TX/RX jest wychodzące napięcie ~3.3v więc konwerter działa..
Właśnie próbowałem podłączyć bezpośrednio Atmegę, ale nie mam crystal 16mhz :(