Aktywne Wpisy
mybeer +211
Ile netto zarabiają Polacy pod koniec 2024 roku? Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie.
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Ile zarabiasz miesięcznie na rękę?
- Poniżej 4.000 8.2% (700)
- 4.001-5.500 15.6% (1325)
- 5.501-7.000 16.6% (1412)
- 7.001-9.000 14.1% (1196)
- 9.001-12.000 14.3% (1218)
- 12.001-15.000 7.6% (645)
- 15.001-18.000 4.7% (401)
- 18.001-22.000 4.0% (337)
- Powyżej 22.000 10.6% (902)
- Nie zarabiam w Polsce 4.3% (367)
jacas +17
Podeśle jakiś dobry człowiek na PW screenshoty z tym "flirtem" Boczka erosomana z @Lola18, bo teraz nie zasnę dopóki nie zobaczę co tam się odjaniepawliło ( ͡° ʖ̯ ͡°)?
#slubodpierwszegowejrzenia
#slubodpierwszegowejrzenia
Coś a'la Scratch, układa się bloczki i z tego wychodzi działający kod. Całość jednak dla osób trochę bardziej zaawansowanych.
Głównym celem jest przybliżenie tajników OOP.
Delikwent układa/pisze kod, a potem może śledzić jak w trakcie jego wykonywania zmienia się stos i sterta w pamięci komputera.
Ciągle jest tam trochę niedociągnięć, ale coś już działa :V
Zacząłem to pisać jako projekt prywatny, a ostatecznie przekształciłem to w moją pracę inżynierską.
Kto kliknie, ten będzie zarabiał 15 tyś. złotych miesięcznie - sprawdzone info ( ͡º ͜ʖ͡º)
Teraz muszę popracować tylko nad stworzeniem trochę większej liczby lekcji, a z tym jak na razie jest cienko :D
Tutaj stronka z IDE: TREPL
#programowanie #scratch #naukaprogramowania #trepl
@Lord_Fixer: chyba wolałbym 15 tys. złotych, bo ten tyś. to nie wiadomo co to...
@Lord_Fixer: a w jaki sposob to przybliza tajniki OOP? To przeciez zupelnie inny poziom abstrakcji
@-PPP-: No właśnie napisałem :D Tutaj praktycznie wszystko jest napisane od zera. Język mój, kompilator mój i IDE moje. Trochę było z tym zabawy, ale ile satysfakcji :D
@edgar_k: W taki, że tworzysz sobie klasy i obiekty i widzisz jak zachowują się one w pamięci :P
@Lord_Fixer: czyli niczego nie przybliża :P
@Lord_Fixer: O k---a stary, no to kozacko. Gratki!
No to pokazujesz co się dzieje w pamięci, a nie same oop. Bo żeby tworzyć i testować obiekty to coś z nich trzeba jednak już coś umieć :P
Sama wizualizacja wygląda natomiast spoko... więc pytanie: czy to jest open source?
Były ku temu 3 powody:
1. Nie chciałem być ograniczony do elementów zawartych w tylko jednym języku programowania
2. Chciałem aby całość działała po stronie klienta bez potrzeby komunikacji
BTW, w czym to napisałeś?
drogie mireczki, zaplusowaliście ten
Trzeba bowiem odpowiednio zaimplementować słuchaczy, którzy będą w stanie aktualizować warstwę prezentacji.
Ogólnie 90% całości napisane jest w typescripcie. Po stronie serwera oczywiście jest trochę innego kodu, ale to jest raczej nieistotne.
Niestety był to trochę przymus, skoro miała być to aplikacja działająca w przeglądarce. Ale moim zdaniem TS daje radę i całkiem przyjemnie się to implementowało.
Chodzi o padding góra-dół?