Wpis z mikrobloga

A takich rzeczy się dowiedziałem po dzisiejszej luźnej rozmowie w pracy z kilkoma użytkownikami #konsole

PC nie nadaje się do grania

Gdybym miał grać na PC to byłaby to dla mnie kara

Na PC nie ma exów, no chyba, że jakieś śmieszne starcrafty czy inne lole

Co tam kierownica, na padzie zajebiście się gra w ścigałki

Podobno pececiarze to złodzieje a tu:

Ja to zazwyczaj kupuje konta z grami na allegro

E tam PC tam trzeba co chwila wkładać hajs w podzespoły, żeby grać

ciężko się przy takich argumentach prowadzi rozmowę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#pcmasterrace #ps4 #xone
TheSznikers - A takich rzeczy się dowiedziałem po dzisiejszej luźnej rozmowie w pracy...

źródło: comment_Ayht79Z240zez6h77s6KfjALy1gKTQBx.jpg

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TheSznikers: Jedni mają jedną opinię, drudzy mają drugą opinię. Ludzie którzy mają komputer za 2k CBLN i nie stać ich po prostu na kupno konsol nie powinni w ogóle myśleć o mówieniu na siebie że są pc master race xD A Ty brzmisz tak jakbyś właśnie nigdy nie grał na konsoli ale jesteś przekonany w stu procentach że są do bani ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@TheSznikers: Po prostu tym ludziom pecet kojarzy im się z pracą
W końcu IBM stworzył je 35 lat temu właśnie w tym celu
Po 8h za biurkiemy niekoniecznie im uśmiecha się dodatkowe siedzenie co najmniej 2h
  • Odpowiedz
@Madotsuki: Nie są do bani ale obecnie pecety za niewiele większą kwotę oferuja znacznie więcej. Przecież zawsze nowe konsole miażdżyły graficznie PC a dzisiaj takie wielkie PS4 ma moc obliczeniową PeCeta za ile, 1500 zł? Przy czym tego PC tak samo podłączysz do TV, tak samo zagrasz na padzie nie wspominając o niebo większej i tańszej bibliotece gier. A gdzie jeszcze multum zastosowań samego PC. W obecnej sytuacji nigdy nie
  • Odpowiedz
@DFENS: jeśli kupujesz w sklepie to pozdro. Na Gold w X1 można kupować gry za więcej niż pół darmo, i dostajesz zresztą za darmo co miesiąc po 2-3 prawilne gierki. Do tego jeszcze EA Access (masz na pc usługi, gdzie dają po prostu za darmo gry? Zatoka się nie liczy). Jak chcesz mieć naćkane milion gier to PC okej, jak chcesz mieć kilka i w nie po prostu przyjemnie grać
  • Odpowiedz
@arkadiusz-molenda: ale ja nie bóldupię :) nie zgadzam się, że to argument na tym samym poziomie
natomiast zgadzam się, że jak ktoś chce kupić 2 gierki i sobie grać casualowo to lepiej konsola
a te "pół darmo" to jakie konkretnie kwoty?
  • Odpowiedz
@Paszko_Rymbaba: bla bla bla moc obliczeniowa. Ludzie kupują konsole bo a) mają na tyle forsy że nie muszą p-------ć o mocy obliczeniowej i innym gównie i b) lubią pykać sobie w gry na sofie na padzie. Po prostu. Gry na konsole zazwyczaj drogie / droższe niż na PC (przynajmniej w sklepach z moich obserwacji, nie mam konsolki więc nie wiem jak to wygląda), trzeba płacić za możliwość grania przez internet
  • Odpowiedz
@DFENS: casualowo? Po co to się pojawia? Nie wiem, mam się dać sprowokować albo przyjąć to na klatę i być w duchu wyśmianym? W Fife pograsz casualowo na konsoli? Na PC jest słabizna w najwyższych ligach (przegrałem kilkaset na pc zanim przerzuciłem się na konsolę i wiem co mówię) gdzie na konsoli ledwo do połowy dochodzisz. A może chodzi o casualowe granie w bf? Dla chcącego nic trudnego, jakbym trenował
  • Odpowiedz
@arkadiusz-molenda: ale po co się tak spinasz? co ja takiego napisałem? kulturalnie dyskutuję
no i mimo wszystko wyprzedaże na pc nadal nie dorównują tym na konsole :P nie ma aż takich przecen jak na steam
a te kilka darmowych gierek nie powala mnie jakoś tytułami
  • Odpowiedz
@DFENS: ja w niecałych 30 i zeksplorowałem grę od deski do deski :) I nadal to robię. I nie skarżę się na "słabą" płynność.
Bo na X1 nie ma naćkanych mnóstwa gier indie etc., a jeśli są kosztują coś w granicach do 60zł, co dla mnie to mało za grę wartą uwagi. Zresztą, 100zł to też nie dużo za mocny tytuł.
Co Ci z tylu promocji, skoro magazynujesz gry a
  • Odpowiedz
@DFENS: uczepić się jednej kwestii (która mi nie wyszła btw :D) i uciec.
Porównywać konsole i PC, nie mając styczności z tym pierwszym. Chyba to Ty jesteś tym trollem.
Siemano ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@arkadiusz-molenda: a skąd wiesz, że nie miałem styczności? :) cały czas jakieś spiny i błędy logiczne
obok mnie stoi xbox360 :P i np. chciałbym sobie kupić na niego kolejną grę poza tym co mam, ale zwyczajnie się to nie opłaca, bo jest drożej niż na PC gdzie jest na nowych tytulach kilkadziesiat zlotych taniej, a starsze tytuły kupię za grosze, no a na konsoli ponizej tych 50-60zl praktycznie nigdy nie
  • Odpowiedz