Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +115
35 lat kapitalistycznej propagandy tak bardzo poryło mózgi pracowników, że chcą oni - z własnej woli - spędzać w pracy więcej czasu za to samo wynagrodzenie.
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Z poważaniem,
Lisek C.
#fotografia #lustrzanki
Komentarz usunięty przez moderatora
@persky: Raczej tak, to ma być prezent pod choinkę i po pierwsze muszę go dostać do środy ( ͡° ͜ʖ ͡°) a po drugie trochę się sparzyłem na używanych rzeczach, wiem, że można trafić świetny egzemplarz w super cenie, ale jednak wolę nowy
@TryHarder: A ten obiektyw 18-105 to jest właśnie do tych zdjęć z "rozmytym" tłem? Czy można nim też robić zwykłe zdjęcia, tzn bez tego efektu? Jeśli to jest
obczaj sony a5100 lub sony a6000
do tego obiektyw 50mm 1.8
w google spokojnie znajdziesz sporo artykułów i porównań, pierwszy z brzegu: http://www.spidersweb.pl/2014/02/lustrzanka-kontra-bezlusterkowiec.html
dla mnie własnie główną zaletą jest rozmiar i waga, bywa, że na fotografowaniu spędzam większą cześć dnia, wtedy ma to kolosalne znaczenie, zwłaszcza chodząc z aparatem po górach czy innych wertepach :P
są mniejsze,
to jest prawie taki sam sprzet, zapewnia taką samą (albo czasem lepszą) jakość zdjęć itp
najlepiej niech się rozezna porządnie, zanim wyda te 3k i już ;)