Wpis z mikrobloga

Mirky potrzebuję do swojego kompa dobrać zasiłkę pod Crossfire (nie koniecznie 2x 290X, raczej coś mid-range albo starsze highend) i konkretnego OC CPU, a ni chu chu nie wiem co dokładnie wybrać aby było dobrze, tak aby d--a nie piekła patrząc na stan konta, bo wybór jest ogromny. Doradźcie coś.

Wymagania:
-cichy pod idle (warunek konieczny), pod load bez znaczenia.
-Markowy (warunek absolutnie konieczny)
-wszystkie możliwe zabezpieczenia mają być top notch a nie dla ściemy (warunek konieczny)
-modele dostępne aktualnie w sklepach
-minimum 55A na linii +12V a im więcej tym lepiej (czyli generalnie nie mniej niż 650/680-750W)
-trwały - nie mam ochoty na bieganie po serwisach po 2 latach używania. Przydało by się aby pochodził z 5 lat.
PIerdoły typu:
odpinane kable, podświetlenia i inne badziewa nie są mi specjalnie potrzebne, ale jak będą to miło.

Nie ukrywam że najbardziej cenne były by dla mnie opinie elektroników, czy osób które siedzą głębiej w temacie, albo posiadają konkretny model i też używały go do konkretnego oc/crossfire/sli.

#pcmasterrace #zasilacze #pc #elektronika
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Crossfire z czegokolwiek poniżej R9 290 to zły pomysł.

@remek4x4:
Nie jeśli kupujesz używane częsci na allegro, i możesz zbudować solidną wydajność za 1/3 ceny.

RM750 dawał u mnie radę przy 2x 780@1,2GHz + 4690K@4,5GHz, przynajmniej w grach, furmark+Prime95 wyłączało
  • Odpowiedz