Aktywne Wpisy
fake-konto +1
Ejjj, #!$%@?, wytłumaczcie mi pls, kogo stać na budowę/kupno domu????
Minimalnie sensowna działka w mojej okolicy to 150-200k, w dobrej lokalizacji to 350-400k. Do tego 600-700k za sam dom w bieda wersji. Razem ~800-1200k plnów. Przy założeniu wkładu własnego np. 200k i tak potrzebuję minimum ~600k kredytu. Rata, oczywiście kredyt standardowy, bo na BK2% się nie łapię, to prawie ~5k xDDD
IT, JDG, od niedawna OE i 2 etaty, więc miesięcznie te
Minimalnie sensowna działka w mojej okolicy to 150-200k, w dobrej lokalizacji to 350-400k. Do tego 600-700k za sam dom w bieda wersji. Razem ~800-1200k plnów. Przy założeniu wkładu własnego np. 200k i tak potrzebuję minimum ~600k kredytu. Rata, oczywiście kredyt standardowy, bo na BK2% się nie łapię, to prawie ~5k xDDD
IT, JDG, od niedawna OE i 2 etaty, więc miesięcznie te

kawasoo +1
#famemma kto chce link ?

jecie tak na sucho? nie jest zasuchy czy zbyt kwaśny jak dla was?
Komentarz usunięty przez moderatora
W ogóle trzeba korzystać z tego dobrodziejstwa, na zachodzie ciężko dostać twaróg.
np.:
250gr chudego twarogu + rodzynki (hetmańskie - najsmaczniejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)) + dowolne owoce(np banan, gruszka, mandarynka, dżem 100%) + ew. 30g masła orzechowego. Porozduszać widelcem i można się rozkoszować pysznym deserem.
Jak wyjdzie za suche, można dodać mleka, ale sok z owoców w zupełności wystarcza, żeby nie zatykało.
Na pieczywo to mozna pastę
tłuste sery - ok, ale nie twaróg..
musiałeś oprócz tego walić węglami po 400-500g dziennie - zrozumcie, że twaróg to żaden złoty gral, to durny mit koksiarzy, prawie jak picie kilku litro mleka dziennie na mase - idiotyzm
nabial i laktoza nam szkodza, sa antyodzywcze ogolnie - co innego jaja i tluste sery, a co innego twarogi i mleko od krowy
a) jesteśmy zwierzętami
b) po urodzeniu pijemy mleko :D
ale wiem do czego zmierzasz - jesteśmy bojdaj jedynymi ssakami, które posilają się mlekiem ssaków innego gatunku. Co do laktozy, to mleko matki ma go chyba całkiem sporo :D