Wpis z mikrobloga

@Evert: idzie się przyzwyczaić. Można też zrobić kombosa i wymieszać z tuńczykiem z puszki ; d też o dziwo zjadliwe. Jak jest kwaśny to jest bliski terminu ważności.
W ogóle trzeba korzystać z tego dobrodziejstwa, na zachodzie ciężko dostać twaróg.
@Norbercikk: Na sucho to bez sensu, ryż też wcinasz bez dodatków?
np.:
250gr chudego twarogu + rodzynki (hetmańskie - najsmaczniejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)) + dowolne owoce(np banan, gruszka, mandarynka, dżem 100%) + ew. 30g masła orzechowego. Porozduszać widelcem i można się rozkoszować pysznym deserem.
Jak wyjdzie za suche, można dodać mleka, ale sok z owoców w zupełności wystarcza, żeby nie zatykało.

Na pieczywo to mozna pastę
@to267224: twaróg to białko i tłuszcze - nie możliwe jest przytycie na dużej ilości białka i tłuszczu

musiałeś oprócz tego walić węglami po 400-500g dziennie - zrozumcie, że twaróg to żaden złoty gral, to durny mit koksiarzy, prawie jak picie kilku litro mleka dziennie na mase - idiotyzm
@rudy_bigos: mleko to co innego, od mleka mnie brzuch boli oraz mam kilka "rzadszych" dolegliwości. Do wykonania twarogu potrzebna jest tzw "kultura starterowa", czyli bakterie - to one sprawiają, że można wpierdzielać kilo i nie ma żadnych dolegliwości.
@rudy_bigos: jestem całkiem przekonany, że
a) jesteśmy zwierzętami
b) po urodzeniu pijemy mleko :D

ale wiem do czego zmierzasz - jesteśmy bojdaj jedynymi ssakami, które posilają się mlekiem ssaków innego gatunku. Co do laktozy, to mleko matki ma go chyba całkiem sporo :D