Wpis z mikrobloga

Dobra mirki po wielu godzinach ogarniania, ostatecznie zastanawiam się czy kupić SGS6 czy Huawei P8/Honor 7. Porównanie dość egzotyczne, ale skoro mam kupować tel. na 2 lata to zastanawiam się czy warto dopłacać do S6, czy może te 500zł więcej nie jest tego warte. W Honorze i Huaweiu boje się niedopracowanego systemu, a druga sprawa jest taka, że chciałbym żeby przyszły telefon był jednak lepszy od mojego obecnego telefonu(SGS IV) pod względem aparatu, ekranu, szybkości działania i niezawodności(system musi być dopracowany, bo nie chce nagłych zwiech) co poradzicie? #android #samsung #huawei
  • 8
@BAGUVIX: ja bym brał s6. Mam s5 i działa bez zwiech, wiec tam może być tylko lepiej.

Zdjęcia robi najlepsze w swojej klasie.

Poczekaj aż stanieje jeszcze, ja tak zrobię. Jak wyjdzie s7 kupie s6.
@BAGUVIX: mam s6 i p8
S6: duzo lepszy aparat, wystajacy obiektyw, jest sliski, jest wydajniejszy(chociaz na p8 nie spotkwlem jeszcze gry ktora by zwalniala czy cos), fizyczny przycisk home
P8: gorszy aparat, schowany obiektyw <3, sliski, jest ciezszy(dla mnie plus), podwojne stukniecie nie zawsze dziala, no i z plusow jeszcze emui, duzo da sie zmienic bez doinstalowywanja apek, no i jest duuuzo wiecej motywow niz w s6

Gdybym mial wybierac to
@BAGUVIX: zapomnialbym, s6 ma quickcharge i jest to super opcja, p8 troche sie jednak laduje. Co do pracy na baterii to zalezy jak uzywasz, czego uzywasz i od powiadomien, tu i tu da sie dostosowac wszystko ideolo pod siebie jesli chodzi o pradozernosc bez aplikacji firm trzecich. Co do wyswietlacza to zalezy czy lubisz amoledy, mi to no nie robi żadnej roznicy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@psik64: dzięki :D co do P8 zdarzają mu się przycinki? Działa tak szybko jak S6? Bawiłem się oboma w Saturnie i w sumie czuć bylo ze P8 jest wolniejszy może jakaś aktualizacja to naprawia?
@BAGUVIX: ja przycinek nie zauwazylem, nie liczac tych przy duzych badziewnych aplikacjach jak facebook czy messenger, ale to na s6 tez sie zdarzaja przy nich ;) oba telefony maja 3GB ramu, s6 zazwyczaj ma mniej pamięci dostepnej, przynajmniej na oficjalnym romie
Co do wyswietlacza to zalezy czy lubisz amoledy, mi to no nie robi żadnej roznicy

@BAGUVIX: @psik64: Ekrany to chyba najmocniejsza cecha Samsungów. Ja miałem SGS2 i po jego amoledowym wyświetlaczu (plus Gorilla Glass praktycznie nie do zdarcia) żaden inny mi się już nie podobał (ta wyblakła czerń :( ), stąd kolejno były następne modele (te topowe - teraz SGS5). Uważam też, że rewelacyjnie działa dotyk - bardzo czuły i