Wpis z mikrobloga

@mtroyan: wrzucaj swoje przemyślenia bo na razie nie ma żadnych porządnych recenzji tego sprzętu.
Poza tym jako były posiadacz żółtej Lumii 1520, a obecnie (przejściowo hehe) pomarańczowej Lumii 435 jestem oburzon brakiem jakichś wersji kolorystycznych. Seria Lumia jest rozpoznawalna dzięki wyrazistym kolorom, a oni je wykastrowali nawet z tego.
@mtroyan: Co Cię nakłoniło do wyboru WP? Pytam poważnie a nie prześmiewczo jak co niektórzy. Za kasę, która pewnie kosztowała ta lumia mógłbyś mieć sprzęt z androidem, w którym nie mam mowy o lagu i nawet nie mówię o jakimś tam samsungu... Ja dałem szansę WP w erze Lumii 920 i po sromotnym brakiem zawodzie oprogramowania i krótkim "romansie" z iOS wróciłem do Androida. Obecnie mam Redmi Note 2 i uważam
@legion2012: win 10, mam go od kilku godzin;
@piachu: dostalem w zestawie;
@Lysy88: ja wzialem czarna. Brak kolorow mi nie przeszkadza. Przemyslenia poki co: ekran rewelacja, aparat rewelacja, predkosc dzialania rewelacja, Cortana bez problemu rozumie moj angielski i jest nawet pomocna (zwlaszcza podczas jazdy autem),
@normanos: czemu? Dla mnie najwazniejszy byl aparat i prosty system. Lumia 950 daje mi obie te rzeczy. Nie zalezy mi na apkach :)
@mtroyan: Czegoś nowego... to tak jak ja z L920. Jednak po 1,5 roku wolałem wrócić do czegoś starego. Sam telefon był fajny, aparat bajka ale niestety ilość appek mnie zniechęciła i praktycznie brak mozliwości customizacji UI (tapeta i dzwonki to trochę za mało). Szkoda bo to fajny telefon był ale cierpi z powodu "olania" przez programistów...
Dla mnie brak aplikacji nie jest problemem. Lumia ma wszystko czego potrzebuje. Outlook, nawigacje, pakiet office, przegladarke, fb i aparat. Nic wiecej nie potrzebuje.

@mtroyan: i to powinno byc na tapecie kazdego programisty ktory mysli zeby zaczac cos pisac na WP, niech tego nie robi bo nie ma klientow ktorzy by cos kupowali, oni chca tylko to co jest i zeby bylo za darmo