Wpis z mikrobloga

Fiu, bit wrzucony rzutem na taśmę. Dlaczego? Intensywnie wysyłam teraz dema z linkiem do kanału. Staram się żeby było jak najwięcej nowego materiału. Póki co, nic specjalnego. Dwa Sławy robią płytę, więc nie mogą, Szesnasty spropsował, ale nie jego klimat. Napisałem do Gedza, ma się jutro odezwać. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki mireczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A bit, jak bit. Powiem szczerze że jest dobry. Wydaje mi się tylko nieco... Niemrawy. Nie ma jakiegoś efektu "wow", tak jak na poprzednim podkładzie, ale mimo to, brzmi całkiem fajnie. Może dlatego że po prostu jest trochę lżejszy niż poprzedni. Tak czy inaczej, zapraszam do przesłuchania :)
#muzyka #rap #trap #instrumental #tworczoscwlasna #chwalesie #muzykaludiego
ludi889 - Fiu, bit wrzucony rzutem na taśmę. Dlaczego? Intensywnie wysyłam teraz dema...
  • 10
@konnichiwa: różnie. Czasami wszystko składa się jak z płatka i w ciągu kilku godzin mam sklecony bit. A czasem mam zastój że wszystko leży dwa tygodnie i nie wiem z której strony ruszyć. Jak nie trap panie
@konnichiwa: dobra. Małe niedopowiedzenie, fakt. Dla mnie to taki Trap/Dubstep, a samo Trap to skrót myślowy. Pod rap, dokładnie. Tylko nie przepadam za typowymi 90, a czymś pokroju Foreign Beggars z BSE lub Noisią, Dope Dod, no i trochę z Dubchestralu biorę inspirację (Instrumental Core, TSFH) (Dawn of the dark day - receptor remix. Kawałek który idealnie oddaje klimat którym się jaram)
@konnichiwa: Trochę późno i nie mogę złożyć kompletnej odpowiedzi :<. Z drugiej strony nie kręcę bitów pokroju czysto DnB bo nikt by pod to nie nawinął. Już do takich rzeczy ciężko mi znaleźć kogokolwiek, bo za szybko. A zwykły bardzo typowy Trap wydaje mi się piekielnie monotonny (słuchałem jakąś listę 10 utworów Trapowych. Nie miałem pojęcia kiedy było przejście między utworami ( ͡° ʖ̯ ͡°))
@ludi889: wszystko można zrobić lepiej albo gorzej, ale co ty za toplistę znalazłeś że był monotonny trap to nie wiem. Generalnie to chyba instrumentale konwencjonalnie są monotonne, twój bit też jest właściwie 16-barową pętlą
@konnichiwa: Na jakimś kanale muzycznym. Nie powiem teraz dokładnie. Dlatego właśnie zarzucam mocniejszą perkusję (na niektórych daję nawet sample typowo Industrial/Hardcore), żeby mimo monotonii dodać mocy na podkładzie. Typowe bity Trapowe właśnie na mój gust mają za mało mocy. Zawsze lubiłem coś z chociaż lekkim "#!$%@?ęciem". Jeśli chcesz to przesłuchaj wcześniejszy kawałek "Hangman Maze", tam wszystko się składa idealnie tak jak ja widzę połączenie Trapu z Dubstepem/DnB.
@ludi889: przecież stadium w którym aktualnie znajduje się trap to jest wyciskanie maksimum głośności z kicków / 808 saturatorami i w ogóle to chyba trap jest przecież tak super nastawiony na ten drop, że jesteś chyba pierwszą osobą od której coś takiego słyszę. tzw 'festival trap' to są już właściwie tylko risery i drop i tylko się czeka aż wjedzie 808 ;)