Wpis z mikrobloga

Mirasy, szukam jakiegoś ciekawego zapachu, na co dzień używam Dior Homme Parfum - jak dla mnie genialne
Sprawdzałem dziś osławione Armani Acqua di Gio Profumo i Dior Sauvage - oba niestety pachną jak odświerzacz do kibla odpowiednio morski i leśny. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Szukam czegoś "świeższego" i lżejszego niż Dior Homme.

Może Prada Luna Rossa Extreme będzie ok? Albo jakieś inne propozycje do sprawdzenia? Najlepiej EdP, chociaż solidną EdT też nie pogardzę pułap cenowy do ~650 za 100ml

#perfumy #niebieskiepaski #rozowepaski #modameska #kiciochpyta
  • 15
  • Odpowiedz
@spl1n: Armani Code znam, całkiem ok. Hugo Boss to pißwasser ( ͡° ʖ̯ ͡°) Trussardi sprawdzę przy sposobności

@Najkon: Dior Homme Parfum 500PLN za 75ml wystarcza mi na ok. pół roku, może nieco mniej. Dobre perfumy wystarczy jedno, max dwa naciśnięcia pompki żeby zapach był intensywny i długo się utrzymywał
  • Odpowiedz
Dior Homme Parfum 500PLN za 75ml wystarcza mi na ok. pół roku, może nieco mniej. Dobre perfumy wystarczy jedno, max dwa naciśnięcia pompki żeby zapach był intensywny i długo się utrzymywał

@Leniek: 1. DHP to okolo 350zl, 2. to tak nie działa, jest bardzo wiele zaleznosci i moze byc tak ze kupisz perfumy za 2500zl aby si enimi cieszyc 3h

Prada LRE nie jest lzejsze niz DHP, jak lubisz DHP to
  • Odpowiedz
@skolland: @ashardin: Armani Code napewno nie jest tak przytłaczający jak DHP.
Hmm a może, też mocno znany Dior Fahrenheit? A o Prada Luna Rossa słyszałem wiele dobrego, ale jeszcze nie miałem okazji go spróbować.
  • Odpowiedz
@Leniek: Generalnie na zimę uwielbiam Guerlain Heritage ale jest to typowy ciężki zapach i w sumie bez marynarki nie powinno się go używać. Jeśli chodzi o lekkie zapachy bardzo lubię Azzaro Chrome, Lacoste White. Zajrzyj na tego bloga, może coś dla siebie znajdziesz, facet posiada kosmiczną wiedzę na temat perfum -> click
  • Odpowiedz
@Leniek: Fahrenheit to juz nie moja bajka. Code tez nie. Popatrz na propozycje @skolland wie o czym pisze. Szczegolnie jesli idzie o Nasomatto Pardon czy Acqua Di Parma Colonia. Tylko to nie sa produkty do powachania sobie 20 sek na papierku :)
  • Odpowiedz