Towarzysze, jaki adapter WiFi polecacie do stacjonarki? Szybkie wysyłanie plików, gry online i torrenty. Widziałem nano USB 2.0 i adaptery USB 3.0 ale nie wiem który wybrać... Jakieś sugestie, doświadczenia w tym temacie? A może karta PCI z anteną? ( ͡°͜ʖ͡°)
@prisk: jakie masz łącze internetowe? jaki standard obsługuje Twój router (lub jaki model)? jak daleko do routera? czy jakieś zakłócenia? jeśli blok, to czy dobierałes kanał w oparciu o sieci sąsiadów (wpływ zakłóceń)?
@ufo99: mam tak małe mieszkanie, że jak puszcze kabel to już w ogóle dramat. BTW mam router po przeciwnej stronie mieszkania niż kompa więc odpada tym bardziej.
@prisk: przy 25mbps to wszystko jedno co wybierzesz. Problemem może być jedynie zasięg. Na pewno nie warto USB 3.0. Polecam z anteną zewnętrzną (i jak trzeba można tez przedłużyć kabel USB) TP-Linka TL-WN722N
@prisk: nie brałbym żadnego z Twoich typów. Dlaczego nie to co wkleiłem? PCI Express ogranicza Cię do niemożlności zastosowania tego gdzieś indziej + musisz przedłużać antenę jak będzie kiepski zasięg,a tak - to możesz przedłużyć adapter kosztem tylko kabla USB (który chyba jest w zestawie) ten logilink nie ma anteny, więc bym odpuścił
Widziałem nano USB 2.0 i adaptery USB 3.0 ale nie wiem który wybrać... Jakieś sugestie, doświadczenia w tym temacie?
A może karta PCI z anteną? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pcmasterrace
jaki standard obsługuje Twój router (lub jaki model)?
jak daleko do routera?
czy jakieś zakłócenia?
jeśli blok, to czy dobierałes kanał w oparciu o sieci sąsiadów (wpływ zakłóceń)?
25 mega z netii
standardowy router netia spot ADSL , ADSL2+, i VDSL
2/3 metry max
brak chyba (?)
nie dobierałem kanału (co to znaczy kurcze?)( ͡° ͜ʖ ͡°)
router po przeciwnej stronie mieszkania + 2/3 metry max... mieszkasz w komórce pod schodami?
@progressbar: lepiej to:
http://www.morele.net/karta-sieciowa-asus-pce-n10-bezprzewodowy-adapter-wifi-n150-ieee-802-11b-g-n-pci-express-transfery-do-150mbit-s-64-128-bit-wep-wpa-wpa2-psk-obsluga-wps-low-profile-412498/
czy to:
http://www.morele.net/karta-sieciowa-logilink-wl0084-425526/
ten logilink nie ma anteny, więc bym odpuścił