Aktywne Wpisy
MakaronowyStwor +87
Dziękuję Wam wykopki, że jesteście <3
Garstka która ma odrobinę oleju w głowie, pocieszała i pomagała mi w najgorszych momentach, dostarczała szczerego śmiechu i dobrego humoru, poznałem kilku - nawet IRL i było super.
A pozostałe 90% przynajmniej podbudowuje mi samoocene że jestem inteligentny na ich tle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #takaprawda
Garstka która ma odrobinę oleju w głowie, pocieszała i pomagała mi w najgorszych momentach, dostarczała szczerego śmiechu i dobrego humoru, poznałem kilku - nawet IRL i było super.
A pozostałe 90% przynajmniej podbudowuje mi samoocene że jestem inteligentny na ich tle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #takaprawda
przeczki +104
Ehh, chłop dzisiaj pojechał do Warszawy na rozmowę o pracę, zgubił się na dworcu i ostatecznie nie dotarł #przegryw
https://www.youtube.com/watch?v=PNsp80yJ1Yw
mało rzeczy szanuję tak na tym zasranym świecie jak polską zimną falę ery komunizmu. totalnie amatorskie wałki nagrywane pełnią serca i duszy, gdzieś w piwnicach, ze strachu przed komuną; bez wsparcia wielkich wytwórni, bez żadnych sponsorów i producentów, nie - to była muzyka nagrywana z potrzeby, z potrzeby ekspresji i chęci zabrania głosu. klip powyżej jest urzekająco amatorski, ma wszelkie wady niedostatku funduszy, a jednak zawiera w sobie ładunek, którego brakuje wielu współczesnym mu teledyskom. do tego atmosfera zmrożonego na kość śląska z lat '80 a'la Siekiera - po prostu arcydzieło.
nie pozostaje mi nic innego jak powtórzyć, że Garaż w Leeds był potencjałem na polskie Joy Division - potencjałem, któremu (jak głosi plotka) totalitaryzm pociął skrzydła zanim zdążyły zostać w pełni rozwinięte.
a może to właśnie stanowiło o tym, że ta muzyka brzmi właśnie w taki sposób?
##!$%@?