Wpis z mikrobloga

#programowanie Jak można pisać w #php? po jednym dniu spędzonym z tym językiem(?) rzygam składnią, to jest tak k------o w---------e że się wytrzymać nie da, bierzecie jakieś środki na uspokojenie czy coś? Jest jakiś kurs typu "nie w---w się przy pisaniu kodu php"? No k---a nie mogę, ledwo formularz logowania i sesji zrobiłem i już nie nadążam z browarem na uspokojenie bo szlag mnie jasny trafia. Jak żyć?
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak można pisać w #php?

@kamcioju: nie mozna. A zwlaszcza jak wchodza w gre takie pierdoły jak wydajność, bezpieczeństwo i poprawność ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kamcioju: Dla mnie składnia #php jest przejrzysta, poza kilkoma (szerokoznanymi) problemami (jak nie/używanie podkreśleń w nazwach funkcji czy też needle/haystack w kolejności argumentów).

Coś jeszcze Cię mierzi? Bo na prawdę, to są drobne kwestie, a nie jakieś hardkory.
  • Odpowiedz
@kamcioju: znam też assemblera i to pełnego x86-16 i pełnego x86-32, trochę podstaw pod ARM... I co? Lubię PHP. Napisz w asmie jakąś webaplikację. Da się - nie żartuję. Kiedyś bawiłem się kilka lat temu jakimś trojanem który posiadał wbudowany serwer HTTP i był napisany w asmie x86-32 (Assembler HTTP Server - ciężko znaleźć go już teraz, był dostępny ze źródłem). Ale da się. Powodzenia :)
  • Odpowiedz
@kamcioju: stary zadbany Polonez będzie nadal jeździł i naprawisz go młotkiem jak coś nie pyknie, ale jak coś się w Bugatti z----e albo będzie trzeba coś stuningować to będzie to sporo kosztowało...

• Odpowiedz