A gdzie Krzywonos była jak PO łamiąc konstytucję #!$%@?ła pieniądze z ofe gdzie byli wszyscy jak PO łamiąc konstytucję podwyższyła wiek emerytalny a gdzie była jak PO łamała konstytucję skracając kadencję do TK? #sejm #polityka
@MirkoStats: slyszalas wyrok trybunalu konstytucyjnego w sprawie ofe? Nie? Ustawa zgodna z konstytucja. Slyszalas jak ile trwaly prace PO nad ustawa o TK ? 2 lata! Pis wproadzil ustawe w 48h. Bez zadnych konsultacji. Jeszcze Ci ten caly PIS bokiem wyjdzie...
@zauwazylem_ze: Jak możesz z takim gówno-argumentem wyskakiwać skoro o to cała afera jest? O to właśnie chodzi, że na ten moment TK (zwłaszcza poprzez prezesa w mojej ocenie) jest tworem zależnym od PO, ergo przyklepywanie ustaw mogło być nadużyciem.
@zauwazylem_ze: ustawa o OFE została uchwalona przez po w tydzień, to samo o lasach państwowych. To że TK przyklepal ustawę o OFE nie oznacza dokładnie nic bo państwo jest gowniane, i nic w nim nie działa.
@MirkoStats: Ciekawi mnie jaki to punkt konstytucji został złamany przy podwyższaniu wieku emerytalnego. Ba ustawa ukochanego przywódcy Dudy ma znamiona niekonstytucyjności, bo dyskryminuje mężczyzn płciowo, a ten problem TK już dawno pokazywał w naszym systemie.
gdzie byli wszyscy jak PO łamiąc konstytucję podwyższyła wiek emerytalny
a gdzie była jak PO łamała konstytucję skracając kadencję do TK?
#sejm #polityka
Slyszalas jak ile trwaly prace PO nad ustawa o TK ? 2 lata! Pis wproadzil ustawe w 48h. Bez zadnych konsultacji.
Jeszcze Ci ten caly PIS bokiem wyjdzie...
Jak możesz z takim gówno-argumentem wyskakiwać skoro o to cała afera jest? O to właśnie chodzi, że na ten moment TK (zwłaszcza poprzez prezesa w mojej ocenie) jest tworem zależnym od PO, ergo przyklepywanie ustaw mogło być nadużyciem.
Komentarz usunięty przez autora