Wpis z mikrobloga

Już mamy Raspberry Pi Zero, pierwsza partia dotarła, kolejna jest w drodze.

Zgodnie z ogólnym nastrojem i zapotrzebowaniem upowszechniliśmy inny sposób sprzedaży - zrobiliśmy więcej aukcji.
Do pierwszego klienta już wysłane.

Niedługo zmieni się też oferta Kup Teraz.

Dla malkontentów będziemy zawsze powtarzać: Pi Zero w normalnych kanałach dystrybucji nie miało nigdy ceny $5 (netto)!

Główny dystrybutor/producent Raspberry Pi wycofał Pi Zero całkowicie ze swojej strony. Zniknęło wszystko z ich strony na temat Pi Zero tak jakby nigdy go tam nie było. Mieli podobno 15 szt :]
Nie patrzylibyśmy zbyt optymistycznie na datę dostępności jaką wstępnie podawali 22.12.2015 (potem 28.12.2015).
Fundacja twierdzi, że nie dała licencji Farnellowi na produkcję i produkuje sama.
Dystrybuować chyba miał Farnell ale coś nie wyszło stąd takie problemy z dostępnością w normalnych kanałach dystrybucji. Na razie cała dystrybucja się zamyka w zaprzyjaźnionych z fundacją firmach z UK (do US płyną stateczkiem - bo taniej - gazety z Pi Zero, więc jest fun).

#raspberrypi #januszebiznesu
RaspiShop - Już mamy Raspberry Pi Zero, pierwsza partia dotarła, kolejna jest w drodz...

źródło: comment_AJ3VFJZ5uto2CBzWhxsmn8DaExvOrNmz.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dla malkontentów będziemy zawsze powtarzać: Pi Zero w normalnych kanałach dystrybucji nie miało nigdy ceny $5 (netto)!

@RaspiShop: bzdura, osobiście kupiłem za £4!
  • Odpowiedz
@Czayen: to kwestia definicji "normalny kanał dystrybucji" - czyli taki w którym normalna firma może go zakupić hurtowo.
Zapytaj polskich sprzedawców kto jest w stanie zakupić ten towar za 4GBP.
  • Odpowiedz
@RaspiShop: Zagrajcie w otwarte karty i uchylcie rąbka tajemnicy handlowej. (coś jak autoryzacja na AMA) Na słowo ciężko mi uwierzyć. Dla mnie i pewnie dla dużej grupy ludzi to wygląda jak byście szukali frajerów. Wystarczy jeden a pewnie cała partia się zwróci? ;)

Trochę słabo bo ten sprzęcik jest raczej dla hobbystów, wiec każdy raczej ma wyrobioną opinie ile co kosztuje. Mam wrażenie że płyniecie na fali szumu związanym z
  • Odpowiedz