Wpis z mikrobloga

@voj4k: Ragnaros bez wątpienia jest/był silną kartą i tutaj nie ma o czym dyskutować. Moją uwagę przykuł argument o tym, że jest dobrym zamiennikiem dla Jaraxxusa lub Malganisa. W głowie pojawiła się myśl - dlaczego miałbym go stworzyć zamiast Jarka? Rag jest obecnie cienki nawet na niskich rankach i zdecydowanie bardziej poleciłbym Alex lub Justicar, które są dobrymi podwalinami do budowania przyszłych talii. Meta mu nie służy i najprawdopodobniej odejdzie
  • Odpowiedz
@ZwyklyMarcin: A ja ciągle uważam ze jest top 3 i nie wypadnie z decków.. jest wolniejszy niż boom ale jako substytut jarka (np lifecoach tak grał) sprawuje sie nieźle... sam gram go w kilku deckach jak np burst shaman i ciagle dziala...
  • Odpowiedz
@voj4k: Dobra top 5 decków na ten moment:
-Aggro Druid - nie gra się
-Midrange druid- nie gra sie
-Midrange Paladin- nie gra się
-Secret Paladin- nie gra się
-Freeze Mage- nie
  • Odpowiedz
@MainstreamowyHipster: Dlatego ten poradnik nie jest skierowany na metę :) I tworzony jest pod kątem nowego gracza który nie wie jakie karty tworzyć i pisze posty "Jaką legende scraftować, ale nie klasową bo mam mało kart".. Ragnaros może być substytutem większości klasowych legend, a jego pojawienie się jako jednej z 2 legend w kolekcji i tworzeniu decków przez nowego gracza (Taki który nie netdeckuje i stara sie sam wymyślać talie, lub myśli na tyle że potrafi coś stworzyć i testować samemu) Nie pogorszy działania talii lecz nawet ją ulepszy.. Ten poradnik nie jest skierowany do osób które grają w Mete, tylko grają w Grę :) Dla Casuali nie dla Prosów i graczy na ladderze.. A poza tym.. Loatheb, Thaurisan to karty KTÓRYCH NIE DA SIE SCRAFTOWAĆ.. więc widzę że nie zrozumiałeś przesłania.. to nie jest RANKING legend, tylko PROPOZYCJA kart dla ludzi z małą kolekcją.

Zastanawia mnie dlaczego Justicar? Przecież w tych "Topowych" deckach (gdzie brakuje Warriora o dziwo "Któego zawsze jest mniej bo jest drogi, ale na turniejach ostatnio w każdym setupie się pojawia bo Freeze Mage i Aggro próbujące grać na Reno decki) gra ona tylko w Midrange Palku i to nie zawsze... w Aggro Drucie sie nie gra, w Mid tak samo... w Secret tym bardziej... a Freeze niby co miałby dzięki niej osiągnąć :) Ragnaros zawsze będzie wart craftu, to że się jej teraz nie gra.. nie znaczy ze jest gorsza.. Boom definitywnie nie może być Przedostatni, bo gra się go w wiekszości decków.. więc dlaczego Sylvanas i Loatheb (Z którego się rezygnuje, ale może powrócić powoli) Miały by być wyżej niż Boom.

edit: Gdybym tworzył Ranking przydatnych legend w Mecie byłby to:
  • Odpowiedz
@voj4k: A tak zamyslilem się z tym Loathebem i Emperorem. Kolejność była losowa. W prescie się gra jeszcze Justicar. Bo CW nie jest topowym deckiem na ladderze, gdzie gra większość osób, turnieje rządzą się swoimi prawami.
  • Odpowiedz