Wpis z mikrobloga

Jak zacząć grę na tej mapie? Wylosowałem Majów. Założyłem miasto w 1 turze i poszedłem w górnictwo i murarstwo która dała mi kamieniołom. Grać na produkcję tym miastem czy na żywność? Jakieś protipy na początek gry? Nie koniecznie do tej mapy ale uniwersalne. Grałem kilka gier na wolność ale nie potrafiłem sobie odpowiednio zsynchronizować momentu pojawienia się robotnika i osadnika z ustroju. Zacząłem więc tradycją. Na początku budowanie - zwiadowca -> worker -> pomnik. Jakąś inną kolejność stosować?

#civilization5
sunny-d - Jak zacząć grę na tej mapie? Wylosowałem Majów. Założyłem miasto w 1 turze ...

źródło: comment_pHXLc4hwTKBT1FGk6wS1ZYbjd4zLe1jj.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
@Freekson: Tak do Emperora to można spokojnie we wczesne cuda inwestować, ale na 7-8 poziomie to początek jest dosyć schematyczny i jak się nie postawi szybko 3-4 miast i National College to AI może odjechać. Gra niestety premiuje małe imperia (4-5 miast) z wysoką populacja - tak się po prostu gra najprościej, ale jak ktoś potrafi to równie dobrze może iść w liberty i postawić 10 miast z wysoką produkcją.

Kara
  • Odpowiedz
@Freekson: obiło mi się o uszy, ale nie zgłębiałem tematu, wiem tylko że na multi na tym cisną. Będę miał czas to poczytam, chociaż w sumie bardziej by mnie interesowało polepszenie AI, bo to największa bolączka civki. Są też i na to mody, ale cudów się po nich nie spodziewam.
  • Odpowiedz