Aktywne Wpisy
noipmezc +74
Zbrodnia połaniecka, sprawa połaniecka – to jedna z najbardziej „niesłynnych” zbrodni, jaka miała miejsce w czasach PRL. Człowiek, który sterroryzował okolicę, dopuścił się okrutnego morderstwa. Choć widziało to ponad 30 osób, wszyscy zobowiązali się zachować milczenie.
Gdyby ksiądz, który w wigilijną noc z 24 na 25 grudnia 1976 r. odprawiał pasterkę w kościele Połańcu wiedział, co zaszło na godzinę przed Mszą na szosie wiodącej z Połańca do Zrębin (obecnie powiat staszowski, woj.
Gdyby ksiądz, który w wigilijną noc z 24 na 25 grudnia 1976 r. odprawiał pasterkę w kościele Połańcu wiedział, co zaszło na godzinę przed Mszą na szosie wiodącej z Połańca do Zrębin (obecnie powiat staszowski, woj.
slyszales o tym?
- tak 57.9% (474)
- nie 42.1% (345)
Boshe, gdzie ten Lewy miał oczy?!
Toż to Anna już za młodu wyglądała jak 40-letnia grażyna z podlaskiej wsi
#przegryw #lewandowski
Toż to Anna już za młodu wyglądała jak 40-letnia grażyna z podlaskiej wsi
#przegryw #lewandowski
Teoria o tym, że piramidy zostały wybudowane przy pomocy tak prymitywnych narzędzie jak miedziane dłuta i obłe kamienie zamiast młotków jest tak dziurawa, że aż szkoda na to słów. Zdaniem archeologów Egipcjanie korzystali też z bardzo niedokładnych miar, co przy błędzie 1 mm przy tak wielkiej budowli jest raczej niemożliwe. Przypomina to teorię Macierewicza, że skoro TU-154 rozbił się na poligonie wojskowym, na którym znaleziono ślady trotylu to został przy jego pomocy strącony. Skąd trotyl na poligonie wojskowym? Tak samo myślą archeolodzy, skoro nie znaleźliśmy nic poza kamiennymi "młotkami" i miedzianymi dłutami to piramida została wybudowana przy ich użyciu.
Komnat "króla", która jest wyłożona granitowymi płytami została wykonana z dokładnością 0.1 mm. Ja docinając płytki krzemowe (PCB) do montażu elektroniki i używając cyfrowej suwmiarki osiągnąłem dokładność 0.2 mm, a starałem się zrobić to najlepiej jak tylko umiałem.
A już to, że piramidę Cheopsa wybudowano w ciągu 20 lat jest co najmniej śmieszne. Wynika z tego, że 2.3 miliona ważących po minimum 2.5 tony bloków z kamienia ustawiano by 365 dni w roku po 12 h na dobę w czasie 2 min 17 s / 1 blok bez dźwigów i tego typu urządzeń. Wykorzystując do tego celu liny i pracę ludzkich mięśni.
źródło: Wikipedia
Dla tych bardziej zaciekawionych polecam dokument: https://youtu.be/AtKIGWYrA3U
@dreaper: Tyle że wali się w miejsce spękań. Tam gdzie granit ma naruszoną strukturę. A do granitu używali żelaza, które było wtedy droższe niż złoto.
Granite is found in horizontal beds, between which lie thin sheets of sinter or quartz. This bed has to be split all the way down to the next sheet. Granite has a
Poza tym takie wazy dokladnie oszlifowane powstawały tez przeciez w pozniejszych wiekach i z tego zapewne są jakieś zapiski.