Aktywne Wpisy
kiszczak +1060
Mireczki pijcie ze mną kompot. Własnoręcznie zrobiłem siedzisko z palet na balkon. Dla niektórych to pewnie nic takiego, ale jestem po porażeniu czterokonczynowym, mam niewydolne serce, wątrobę i nerki. Dla mnie to wyczyn niczym zdobycie Mount Everest i jestem z siebie zajebiście dumny( ͡º ͜ʖ͡º)
#chwalesie #balkon
#chwalesie #balkon
monox12 +288
Najspokojnieszy kibic w Polsce w tym momencie
#mecz
#mecz
Czy mógłby ktoś napisać jakie są argumenty stron co do zakupu Caracali przez Polskę? Zależy mi na bardziej rozbudowanych wypowiedziach, najlepiej żeby wypowiedział się ktoś kto trochę w tym siedzi. Na wszystkie głupie/śmieszkowe posty będę odpowiadać prośbą o usunięcie konta.
Fakty są takie, że Caracal to jedyny śmigłowiec który spełnia wymagania wojska. Ma zastąpić śmigłowce wożące 24 żołnierzy, Caracal wozić ich może 28. Blackhawk? 10-18. AW149? Do 18 osób. Dziękuję, dobranoc. WP od początku mówiło, że chce inne śmigłowce, ale najwyraźniej nie były
Jak widać AW nawet Włosi nie chcą używać.
Potrzebę zakupu mamy teraz,
I #!$%@?, bo "śmigłowce transportowe" to skrót myślowy. Transportowych jest de facto ~25, reszta to potrzebne NA WCZORAJ śmigłowce specjalistyczne - SAR, CSAR, ZOPy, dla DWS. AW149 w ogóle nie ma tego w ofercie.
Gdyby AW i S zrobili to "dla reklamy" to by teraz histerycznie nie starali się uwalić przetargu. Liczono po prostu, że sypną paciorkami i durni Polacy się rzucą brać byle co "bo zachodnie". Caracal jest obiektywnie najlepszy z tych 3 i najbliżej mu do spełnienia wymagań Wojska Polskiego.
Cena wzrosła, bo postanowiono zakupić m.in. śmigłowce dla 7 Eskadry Działań Specjalnych, czego
Aw widząc zmiane rządów po prostu zwęszyło okazje i delikatnie sugeruje. Obore robią związki zawodowe.
HEHE. A te "raporty" różnych fundacji i artykuły w mediach ogólnopolskich to też związkowcy opłacili?