Wpis z mikrobloga

No elo. We wtorek mam rozmowe kwalifikacyjna na junior c# developera. Szukaja ambitnych ludzi, ktorzy chca sie uczyc, wszysyko super tylko moj poziom to nie junior xD Jak sie dostane to #wygryw a jak powiedza ze za malo umiem to pojde pracowac przy kebabie i sam sie naucze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teoria, ktora znam/praktyki, ktore stosuje:
Zmienne po angielsku xD
Komentarze, regiony.
Wszystkie zmienne w klasach prywatne + gettery i settery
Modyfikatory dostepu (internal nigdy nie uzywalem xD)
Klasy,metody, konstruktory - ok.
WinForm i wpf znam.

Co zrobilem:
(100 linijek)Prosta przegladarka www(winform) z logika paska adresu, status baru, skrypty podnieniajace wszystkie obrazy na kota/chinczyka etc xD

(300 linijek) Program pobierajacy ze starego kodu w dawno zapomnianym jezyku zmienne wraz z wartosciami, ktory potem to wklepywal ladnie do excela.

Z tutoriali na yt/stronach:
Pare prostych gier w unity.
Program bazodanowy, ktory rozumiem ale nie napisalbym go sam pod koniec lvl hard.
Na androida dwie proste apkikacje, ktore glownie przeszkadzaly komunikatami, wyswietlaly koty.

I w php/python/js/css pisalem proste rzeczy/edytowalem. W php i mysql jakis prosty cms do bloga z logowaniem. I takie tam #!$%@?.

Generalnie nie wiem co to polimorfizm, po co stosuje sie interfejsy itd. No nie napisalbym SOLID kodu. Takze prosze o kilka plusow na pocieszenie i porady ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#programowanie #it #pracbaza #csharp
  • 67
  • Odpowiedz
@adsz65: serio? Dla większości firm ogarnięty student po praktykach dobrze się nadaje na juniora, przecież to pierwsza praca w zawodzie, a ssanie na rynku jest takie, że niektóre firmy biorą nawet chłopaków po szkole średniej którzy liznęli trochę javy czy cpp i dobrze rokują.

Komentarze, regiony.

@cebula_prazona: nie wiem co przez to rozumiesz, ale popieram przedmówców - dobry kod praktycznie tego nie potrzebuje, albo są niezbyt potrzebne, albo masz przerośnięte
  • Odpowiedz
@adsz65: wiem, że np Ericpol miał plan od razu współpracować z liceami i technikami, bo brakowało im szeregowych klepaczy, nie śledziłem tematu. Jak masz się pochwalić czymś więcej niż OP, a na studia się nie wybierasz lub chcesz tylko wyrobić papierek (coraz mniej ważny ale mimo wszystko wyższe wciąż się przydaję, więc praca i zaoczne też brzmią nieźle) to nie wahaj się aplikować do pracy, bo na juniora nie ma problemu
  • Odpowiedz
@HetmanPolnyKoronny: zainteresuje się tym Ericpolem. Co do studiów to chcę się wybrać dla papierka i ... mamy (wiem, że trochę głupota ale sprawi to jej jakąś przyjemność, że syn jest na studiach, nawet zaocznych). Co do umiejętności to od czasów podstawówki zaczynałem ze wszystkimi językami. Najlepiej ogarnięty jestem w Javie i C# (choć nie twierdze, że jakoś mega. Wiem, że jeszcze dużo nauki przede mną).
  • Odpowiedz