Wpis z mikrobloga

#laptop #laptopy #pytanie #pytaniedoeksperta #szukamlaptopa
Cześć, szukam laptopa 15,6 cala, najlepiej z matową matrycą. Dysk SDD też mógłby być, o ile istnieje możliwść zamontowania SDD i HDD jednocześnie. Jeśli nie to HDD z jak największą pojemnością. Fajnie jakby miał wyjście HDMI i trochę ramu. Ciężko mi powiedzieć czy będę grał w jakieś gry, na razie w nic nie gram, ale warto byłoby mieć jakiś lepszy sprzęt. Cena to 2500 złotych. Laptop raczej nie musi mieć systemu operacyjnego Windows.

Zaraz dorzucę linki ze strony użytkownika Pustulka
  • 18
@k__d: dawno nic nie kupowałem, ale celowałbym w asusa, lenovo miały zawsze gówniany serwis (pewnie dużo się nie zmieniło), hp pavulony się grzały, pro booki nie wiem - wypadałoby coś poczytać
wiem, że zbyt dużo - bo aż 600 zł ale obejrzyj lenovo y50-70, dwie osoby z bliskiego środowiska mają tego lapka - brak dvd, dodaktowy układ chłodzenia, gtx porządny - kup raz a dobrze, ja mam taką zasadę i zawsze
@kubaczka: Czyli można zamiast dvd wstawić kieszeń na dysk i mieć ssd + hdd?

Myślę, że ciężko będzie znaleźć sprzęt, który nie jest już skonfigurowany, w którym mógłbym coś pozmieniać.
@k__d: ciężko, ale nie jest to niewykonywalne, jak bierzesz z lokalnego sklepu (idź popytać) to mogą ci zrzucić z zamówienia dysk. kupujesz kieszeń sata i pakujesz tam hdd, ssd w kieszeni wewnętrzej (tam gdzie kiedyś był hdd, obie te rzeczy hdd i dvd działają na złączu sata)
@kubaczka: Więc raczej ciężko, nie mam lokalnego sklepu ani nawet czasu żeby nad tym kombinować, chciałem się dowiedzieć co po prostu byłoby trafnym wyborem w tej półce cenowej, dzięki

A za samodzielne wymontowanie dvd i montaż sdd pewnie grozi utrata gwarancji :(