Wpis z mikrobloga

#samochody #oc

5 maja konczy mi sie OC. Dzis przyszedl blankiet, mam placic 100zl wiecej niz rok temu mimo ze ine spowodoawalem zadnej kolizji. Czyli mam placic 700zl za silnik 1.4 przy wspolwlascicielu. Kogos zdrowo #!$%@? w tym PZU... Wie ktos gdzie teraz najtaniej ubezpieczyc samochod?
  • 16
@maniaks: to i tak masz dobrze, tez dzisiaj bylem zorientowac sie za przedluzeniem. tylko ze mialem jedna szkode OC i jedna szkode AC, po przeliczeniu 3000zl skladki rocznej :] podziekowalem i szukam innego ubezpieczyciela :)
@maniaks: No żartujesz ubezpieczasz samochód w PZU i chcesz pomocy od ludzi z wykopu ? Nikt nie weźmie na siebie odpowiedzialności za to co Ci się stanie jak zobaczysz oferty konkurencji ( zawał, depresja, poczucie wyruc*ania przez parę lat ).
@maniaks: idź do jakiegoś pośrednika i niech Ci coś znajdzie. Wcześniej jednak sprawdź ceny na Link4, Axa itd. żebyś mógł porównać. Ja dla przykładu za Uno 1.0 płaciłem w pierwszym roku 1200 zł za OC.
@maniaks: Są i to kolosalne, nie będę reklamował, ale jak przedstawiłem u nowego ubezpieczyciela ( trzy lata temu ), ceny polisy z PZU to nie wiedział, za co się złapać żebym podsiał umowę z nimi za 50% ceny poprzedniej polisy. A i nie ma problemów.
@maniaks: Idź do trzech. To nie sarkazm, mówię poważnie idź to trzech albo jak masz czas idź do tylu ile Ci czasu wystarczy zobaczysz wtedy jak to działa. O i bierz od wszystkich oferty :) Zdziwisz się jak to działa.