Wpis z mikrobloga

Tak nawiązując do tego całego Escrow które Valve planuje wprowadzić..
Jeśli historia sprzedaży którą udostępnia steam jest wiarygodna, można w prosty sposób policzyć ile Valve zarabia na prowizji ze sprzedaży skinów na markecie. Przykładowy link do historii sprzedaży: http://steamcommunity.com/market/pricehistory/?country=US¤cy=2&appid=730&market_hash_name=AWP%20|%20Redline%20(Field-Tested) . Trzeba być zalogowanym by zobaczyć zawartość.

Można z tego wyliczyć, że średnia cena dla AWP Redline dla całego okresu wynosi $6.71, a łącznie sprzedanych zostało 615111 sztuk. Jeśli biorą sobie z tego 15% prowizji, to daje im to $619 109 zarobku na tylko jednym skinie.

Zrobiłem takie wyliczenie dla każdego przedmiotu i wychodzi na to, że Valve od momentu wprowadzenia skinów zarobiło na samych tylko prowizjach: $127 933 626. Prawie 128 milionów dolarów. W ciągu tylko ostatnich 30 dni suma ta wyniosła $8 225 937.
Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłem :D
#csgo #steam #valve
  • 25
@Rafax011: jeszcze dokładnych szczegółów nie znamy, ale ma to być kolejne "zabezpieczenie" przy wymianach. Po wysłaniu oferty do kogoś, jeśli przynajmniej jedna ze stron nie posiada aplikacji Steam na swoim telefonie, przedmiot będzie niedostępny przez kilka dni dla obu stron.
@only: jak taki hakjer jestes i sam sobie linki generujesz( ͡° ͜ʖ ͡°) wiesz coś na temat kupowania kluczy przez przeglądarkę? od updatu co SIH'a zrypał nie da rady kupić. link się zmienił czy co? czy wcale sie nie da już?
@Piaer: skan marketu + dla brakujących itemów założenie, że jeśli jest "AK-47 | Nazwa (Battle-scared)" to musi też być welllworn, minimal wear, field-tested, factory new.
@Piaer: przeszukując rynek najlepiej, te super rzadkie które nigdy się tam nie pojawiają i tak mnie nie interesowały, przynajmniej w tym przypadku.