Wpis z mikrobloga

#podroze #praga #gdansk #trojmiasto #podrozujzwykopem

Mireczki chcem zabrać swojego różowego i jej siostrę do Czeskiej Pragi (nie mylić z Warszawską Pragą).
Wiadomo, że chcemy pojechać jakoś po kosztach, ale nie chcemy jechać wozem ze świniami ani spać na dworcu :)
Przejazd z Gdańsk (najlepiej) ewentualnie gdzieś z Trójmiasta. Na razie brany pod uwagę tylko PolskiBus - może maci coś innego? Może jest jakaś możliwość lotu samolotem w przystępnej cenie ?
Macie jakiś nocleg do polecenia, albo sposób jak wybrać najtańszy - jakieś zniżki itp.
Co zwiedzić i gdzie pójść w Pradze?
Termin Styczeń - Luty 2016
  • 16
@Muci3k: Ja bym jechal stopem. :p Poza tym, chyba PolskiBus wypada najkorzystniej (szczegolnie z takim wyprzedzeniem), ewentualnie pociag, jesli macie znizki.
@Muci3k: jak masz więcej niż 180cm wzrostu to o komforcie zapomnij w polskim busie, chyba że siedzisz sam, wtedy jakoś się rozłożysz. mnie od takiego siedzenia kolana napierdzielały, a jeździłem tylko do wrocławia.
@Muci3k: napisze na pw później. Bylem teraz w Pradze i mam super nocleg w dobrej cenie :) i znam wiele miejsc gdzie zjeść /napić się piwka :) aha i tez z Gdańska jechałem polskimBusem :)