Wpis z mikrobloga

Przyszły do mnie dziś gogle VR Excelvan. Testował je ktoś? Pomimo ustawienia rozstawu soczewek na maksa, obraz jest nieostry. Widać wyraźnie dopiero po otwarciu i odchyleniu klapki, ale wtedy widać też wszystko wokół. W ogóle może moje są jakieś niekompletne. Czy tam są tylko jedne soczewki, te ruchome?
#jd #vr
props - Przyszły do mnie dziś gogle VR Excelvan. Testował je ktoś? Pomimo ustawienia ...

źródło: comment_GLwUQQDvm7auElijdopxs0jMQmFeXC4P.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@props: jak nie znajdziesz dodatkowej regulacji ostrości to będziesz musiał wyciąć tylną ścianę żeby tel. przesunąć bardziej do tyłu. Możliwość ustawienia ostrości jest zależna od grubości telefonu
  • Odpowiedz
@oazaSpokoju: Nie, nie noszę okularów i raczej wzrok mam dobry. Nie wiem z czego to wynika, tym bardziej że tak jak pisałem, na Vrizzmo wrażenia były super.
@janusz0: Możliwe, że to będzie jedyne sensowne rozwiązanie. Próbowałem najpierw w etui, później bez, a na końcu bez żadnej klapki. Każda kolejna opcja była trochę lepsza, ale mimo wszystko ewidentnie obraz był nieostry.
  • Odpowiedz
@Norskee: Próbowałem. Troszkę lepiej jest, jak docisnę bardziej górę lub dół i patrzę pod kątem, ale to i tak średni efekt. Przed chwilą nawet je rozkręciłem i zamieniłem soczewki miejscami, ale to też niestety nie pomogło. Sprawdzę jutro z innymi telefonami i z innymi testerami, ale wydaje mi się że to raczej z goglami coś nie tak. Dzięki za pomoc.
  • Odpowiedz
@props: ja dwie sztuki zamówiłem, ale nie wiem kiedy dojdą. Mam nadzieję, że nie będę miał takich przebojów. Trochę mnie uspokoiło, że na Redmi Note 2 już jest w jakiś sposób sprawdzone( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz