Aktywne Wpisy
adam128256 +150
"Sukcesy" pierwszego półrocza rządu Donalda Tuska
- Niedotrzymanie obietnicy 100 konkretów na pierwsze 100 dni rządów,
- brak paliwa za 5,19 zł za litr,
- brak o połowę tańszego prądu i gazu,
- brak kwoty wolnej 60 tys. zł,
- Niedotrzymanie obietnicy 100 konkretów na pierwsze 100 dni rządów,
- brak paliwa za 5,19 zł za litr,
- brak o połowę tańszego prądu i gazu,
- brak kwoty wolnej 60 tys. zł,
pieknylowca +17
Niemniej mam dwa problemy:
1. Mam też drugiego kota (9,5 roku). Na razie średnio się dogadują. Tzn. jest coraz lepiej, ale myślałem, że po pięciu dniach już będą razem spać, a póki co sukcesem jest, że nie prychają na siebie z odległości metra. Jak długo może trwać taka socjalizacja? Jak im pomagać? Specjalnie trzymać je w jednym pokoju i naraz się nimi zajmować (np. głaskać), czy wręcz przeciwnie - w ogóle nie ingerować w ich zachowanie i dać im się zapoznać zgodnie z ich tempem? Dodam, że stary kot miał swojego czasu bardzo dużo kontaktu z małymi kociakami i był nimi wręcz zachwycony; tutaj agresywny jest raczej młodziak, a stary tylko reaguje na jego syki i miauki.
2. Młody bardzo spokojnie zachowuje się, gdy już jest na rękach, ale przed wzięciem boi się. Ucieka albo np. cofa główkę przy próbie głaskania (ale jak już pogłaszczę pierwszy raz, to jakby zaczynał rozumieć, że nie chcę zrobić mu krzywdy i już bardzo grzecznie siedzi i bez problemu pozwala się miziać). Stąd pytanie: czy to kwestia tego, że przez 5 dni jeszcze się niedostatecznie zaaklimatyzował, czy to może wskazywać, że ktoś wcześniej wyrządził mu jakąś krzywdę?
Tutaj zdjęcie kociaka, wykonane zaraz po tym, jak go wziąłem:
#koty #pokazkota #pytanie
@alkan: Całe życie. Kotów albo Twoje. xd
Sama myślałam o wzięciu drugiego kociaka, ale mam tylko 2 pomieszczenia w mieszkaniu, a kot jest niestety agresywny wobec obcych :(
@emilia-maria-magdalena: Póki co moment uzupełniania misek jest jedynym, kiedy zupełnie nie przejmują się swoją obecnością w tym samym miejscu, a skupiają się wyłącznie właśnie na mojej ręce wyjmującej jedzenie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@emilia-maria-magdalena: No właśnie ja też się trochę boję tego, że tutaj obaj to chłopcy. No dobrze, ten starszy tylko połowicznie, ale jednak. :)
@edytq: Śliczny. :) Fenczysław też swojego czasu uwielbiał spać w umywalce. :D Choć ten mój to taki trochę oszukany rudy. Tzn. niby rudy, ale taki bardzo, bardzo jasny. Bardziej bym go nazwał jakimś brudnym ecru. :)
Staram się też zajmować oboma. Przez te ostatnie
Po tym rozpoznasz jaki to kot. Syberyjski (środek) ma krótka kufę, a u norweskiego nos jest prosty i tworzy niemal trójkątną kufę.