Wpis z mikrobloga

@Naciass: Kiedyś to zależało od pojemności silnika, miasta gdzie jest zaresjestrowane, ile lat właściciel ma prawko, bezszkodowej jazdy, innych ubezpieczeń w tej samej firmie, czy z auta będzie korzystać inna osoba mająca krócej prawko. Czy też od wieku auta? Nie pamiętam :(
@Naciass: zależy od wspomnianych czynników i każdy ubezpieczyciel ma statystyki szkód/likwidacji i może ofertę dostosować indywidualnie więc może wyjść, że nowszy (więcej wart) ma niższą składkę niż starszy
@SuperUbezpieczenia_Pl: @1Jurko: Auto o pojemności 1998( ͡° ͜ʖ ͡°) czyli chyba DO 2 litrów? Problem w tym, że mam prawo jazdy od niedawna, niedawno też skończyłam 25 lat. Podobno niektórzy dają zniżkę przy posiadaniu dziecka do 16 r.ż. Kombinuję bo 1700 zł to więcej niż wartość auta( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Naciass: @edgar_k: Nie ma to wielkiego znaczenia :) Ważniejszy jest model, marka, pojemność jeśli chodzi o auto. A na cenę OC wpływa zwłaszcza wiek kierowcy, lata bezszkodowej jazdy, miejsce zamieszkania, parkowania auta itp :)
Nie ma to wielkiego znaczenia :) Ważniejszy jest model, marka, pojemność jeśli chodzi o auto. A na cenę OC wpływa zwłaszcza wiek kierowcy, lata bezszkodowej jazdy, miejsce zamieszkania, parkowania auta itp :)

@mfind: no tak, to oczywiste. Chodziło mi o to, że ta sama osoba mając ten sam samochód zaplaci mniej im wyższy rocznik
@mfind: No tak, ja wiem że dużo rzeczy ma wpływ i wiem, że się podaje parkowanie w garażu i przebieg poniżej 5000 ;) No i tu mam problem, bo ojciec nie żyje, mama nie ma prawka. Mąż w obecnej sytuacji na pewnoe nie będzie chciał "ryzykować" swoimi zniżkami. Nie mogę jeźdźic naszym autem, no ogólnie sytuacja jest jaka jest i potrzebuję kupić. Tylko OC jest zabójcze!
@mfind: Zastanawiam się jeszcze czy ktoś, kto już nie jeździ np dziadek byłby mi pomocny w tych zniżkach. W sumie trzeba mieć historię aby mieć zniżki. Hmm, chyba biorąc kredyt na auto, będę brała dwa razy tyle( ͡° ʖ̯ ͡°)
wiem, że się podaje parkowanie w garażu i przebieg poniżej 5000 ;)

@Naciass: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

No dla młodych jest zabójcze, idzie właśnie priv co i jak :)
@Naciass: Wybacz, może znajdziesz kogoś, kto Cię weźmie pod skrzydła, wtedy z 1900zł zrobi się 500, biorąc pod uwagę zniżkę 60%. Dodatkowo Ty masz pewnie podniesioną kwotę.
@Naciass: teoretycznie tak ale różnie bywa. Sam rocznik jest mało istotny, bardzo ważne są przy tarfikacji:
pojemność
kierowca
rejon
bonus malus
itd.

jak chcesz to mogę Ci pomóc poszukać normalnej ceny za oc. Jak coś to pisz na priv