Wpis z mikrobloga

czy możecie podesłać tutoriala z pomocą którego osoba nie znająca języków programowania sobie poradzi?
  • Odpowiedz
troche przesadziłeś z "co to jest IDE" bo to jest 5 sekund w google, nie sądzę żeby komuś chciało robić to za Ciebie, żebyś Ty potem skasował za to kasę ;) najprostrze metody to albo wyszukanie przy użyciu wyrażenia regularnego wyrażenia właśnie w jakimś IDE i przelecenie tego manualnie, albo napisanie jakiegoś prostego skryptu (tak naprawdę w czymkolwiek, podałem pythona bo mi osobiście wydaje się idealny do tego typu rzeczy) który Ci
  • Odpowiedz
ściągasz jakiś, dajesz ctrl-f, szukasz replace żeby była opcja z regexp, piszesz sobie regexp .* i zamieniasz na pusty string, i lecisz tak manualnie po wszystkich plikach
  • Odpowiedz
@Ian: z tego co widze to jednak sie da;) ctrl-f, replace, wrzucasz regexp ktory Ci napisalem w pierwsze pole, drugie zostawiasz puste, na dole search mode regular expression i dajesz replace. Ew jak bedzie dobrze dzialac to replace all, save i nastepny plik
  • Odpowiedz
@wiewior_s: działa! wystarczyło zaznaczyć "matches newline" :D ale ze mnie noob :) wielkie dzięki, jak mogę się odwzdzieczyć? plusuję wszystkie twoje komentarze do końca życia :P
  • Odpowiedz