Wpis z mikrobloga

Hej #mikrokoksy, pytanie o plan, dość specyficzne.

Muszę wzmocnić plecy (głownie dolny odcinek pleców, górę mięśni pośladkowych i mięśnie karku i barków). Wytrzymałość, niekoniecznie siła, zdecydowanie nie rozrost mięśni Przeważnie nogi mam mocno sfatygowane bieganiem / jazdą na rowerze, więc nie mogę ich strasznie katować, po prostu nie mam siły.

Zakładam, że dla zachowania równowagi muszę zrobić też coś na przód (ostatni raz wyciskałem coś na klatkę pewnie z pół roku temu).

Mam na to max 2 treningi w tygodniu (łącznie mam 10 - 12 treningów tygodniowo).

W głowie mam przygotowany jakiś tam plan.

I teraz pytanie - co robić? Wszelkie rady mile widziane.
  • 7
skoro nie masz sil to taa, wiecej snu do tego jeszcze, i cos na regeneracje ogarnij moze, koks czy cus hehe

@Ch-jogromPL: Nie no, siłę mam, chcę po prostu zwiększyć wytrzymałość pleców, bo przy długich jazdach te akurat mięśnie nie wytrzymują. Nogi i ogólne samopoczucie po maratonie / triathlonie ostatnio regenerują się szybciej niż kiedykolwiek wcześniej.

Koks w NZ kompletnie nielegalny, do tego Ironman współpracuje z WADA celem eliminacji dopingu wśród
@grecki: na 1 treningu martwy ciag ciezko, 2-3 serie z ciezarem ~85% maxa x 3 powtorzenia. Do tego good morning 4-5 serii 10 powtorzen.
na 2 treningu rumunski martwy ciag 4-5 serii x10, ciezar 50-70% maxa+ glute ham rise 5 serii max.