Wpis z mikrobloga

mirki szukam auta w granicach 3000 zł. Moje wymagania to:
- Musi być na gaz
- jak najbardziej ekonomiczne (rzadko coś się psuje)
- tanie części

Nie musi jakkolwiek ładnie wyglądać, silnik obojętnie jaki, rocznik nie ważny. Chodzi mi tylko o to żeby był tani w utrzymaniu. Do jazdy po mieście. Na razie oglądam hondę civic V. Jakieś propozycję?
#samochody #motoryzacja #auta
  • 30
Szukalem w takich pieniadzach, trafilem fiata marea, jest okej. Do tego fiat brava, honda civic, mitsubishi carisma, opel astra, renault megane. Raczej za ta kase spodziewalbym sie czegos lekko otluczonego, ale powinno jezdzic oki;)
Kolego odradzam zakup za 3k zł. pomyśl że zbiornik gazu to 100 zł, benzyny to 250 zł, oc to 500 zł... Szkoda zachodu. Dołóż troszkę. Weź coś bardziej bezpiecznego dla siebie i innych.
@ugotowany_kamien: Astra F. Możesz trafić od pierwszego właściciela (teoretycznie powie Ci wszystko co się działo z samochodem), dobrze znosi gaz. Tylko musisz uważać, żeby nie była za bardzo zgnita. Części tanie, więc wg. mnie bardzo dobry wybór.
@ryrzzjapkami: prawdopodobnie jezdzisz na pustym baku i zacierasz pompke paliwa. Trzymaj stan benzynki,powiedzmy 15l. Zawsze. W baku. Albo zainstaluj wylacznik do pompki zeby nie pracowala gdy jezdzisz na LPG. Nie rob amorkow.dla przegladow. Wymien dla swojego bezpieczenstwa. Przy zuzytych amorkach wydluza sie droga hamowania,jakiekolwiek wyprzedzanie czy szybkie pokonywanie zakretow staje sie bardzo niebezpieczne.