Wpis z mikrobloga

• 1
Zna się ktoś na projektorach?
Chciałbym taki do dziennego pokoju - nie wiem jak się to liczy w lumenach
- full hd lub lepiej
- 1920x1080 lub lepiej
- ekran będzie około 120 cali (może być +-20)
- do filmów i do grania
- odległość od ściany mogę zmienić max to 3.5m
- nie potrzebuje 3D
Co myślicie o
InFocus IN118HDXC

Epson EH-TW5100
Acer X152H

Albo co polecacie
nie wiem jak tagowac
#komputery #kinodomowe #projektor #projektory
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ceflon: tez się zastanawiałem nad projektorem i widzę ze za około 2-3 k można fajny sprzęt kupić, jest tego sporo na allegro, może poszukaj jakichś testów projektorów.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mcflypl: właśnie k---a chujnia straszna wygląda tak ze te wszystkie testy są kupione rób robione na zamówienie, jedyny ciekawy to ten kanał na YouTube omawiamy.pl
  • Odpowiedz
@cheslavv: Wątpię.Mam 55" TV i kanapę gdzieś 2,8m od niego (liczę do punktu głowy) i jest mi mało. Kanapa miała stać dalej, ale dosunąłem ją do TV bo słaby efekt kinowy był. Szacuję, że TV 80" przy tej odległości byłoby w miarę OK (ciężko o większe), więc 100-120" przy 3,5m będzie wg mnie w sam raz. Pytanie czy te 3,5" dotyczy tylko projektora czy też punktu siedzenia?
  • Odpowiedz
@ceflon: Hej. Ja zdecydowałem wkońcu kupić ten Z opisów i testów wynika ze jest to jeden z najlepszych projektorów na rynku pod względem cena/jakość. Obraz powala na kolana, jest tam zastosowana jakaś nowa technologia wyświetlania nie jest to już LCD. Na YouTube znajdziesz porównania z innymi modelami.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mcflypl: trochę mało lumenów ale jasności w projektorach są trochę dziwnie określane, jak wszystko ustawisz i ogarniesz zawołaj mnie i powiedz jak świeci w jasny dzień i to w trybie eko bo chyba tego będziesz używać?
  • Odpowiedz
@ceflon: Tak 2200 jest ale to jest raczej do używania w przyciemnianych pomieszczeniach. W pełnym świetle raczej słabe efekty. Ale ma to swoje plusy, wieczorem czerń oddawana jest rewelacyjnie i nie ma takiego efektu jakby obraz był zbyt jasny. Coś więcej napisze najwcześniej pod koniec tygodnia. Pogogluj a zobaczysz że warto się tym modelem zainteresować.
https://youtu.be/oA6qvlLpYwU
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mcflypl: spoko, tylko mi zależy na tym żeby można było go w dzień używać a nie w piwnicy, niestety nie mogę zapewnić kinowych warunków chociaż bardzo bym chciał :(
  • Odpowiedz
@ceflon: Mówiąc krótko sprzęt rewelacyjny ale jeśli chodzi o konkrety to jest to projektor do używania gdy pomieszczenie jest trochę przyciemnione, wtedy oddaje świetnie czerń i kolory, efekt bliski tv. W dzień tez się da używać ale nie ma wtedy tego efektu i oczy się męczą. Nie wiem co mógłbym jeszcze dodać, po prostu świetny sprzęt za umiarkowaną cenę.
  • Odpowiedz