#komputery #informatyka #pytanie Mirki, RAM. Lepiej 4x4GB niż 2x8GB prawda? Wg wszelkiej wiedzy jaką posiadam tak jest ale wolę się upewnić, bo koszt ten sam praktycznie.
@trustME: Niby szybciej jest 4X4, ale będąc szczerym różnica jest tak marginalna, że lepiej jest wziąć 2x8 GB i zostawić sobie 2 sloty do ew. rozbudowy
@DyrektorInternetu: raczej wątpię żebym kiedykolwiek potrzebował 32GB ram. Jeśli bym potrzebował (istnieje taka możliwość, że w jakiejś przyszłości zapotrzebuję stacji CAD'owskiej, to i tak będę musiał całkiem zmienić kompa, bo: aktualnie mam AMD, a do CAD'a i7 obowiązkowo; grafika natomiast z AMD (co zaskakujące - np. #catia i #creo działają dużo, dużo lepiej na FirePro niż Quadro.
@trustME: Staram Ci udowodnić ale ty na siłę szukasz argumentów aby podważyć oczywiste fakty. Po c--j w takim razie się pytasz skoro znasz już odpowiedź na pytanie. Może to, że później chcesz oddać komputer matce czy bratu to mam się sam domyślić. Niektórzy ludzie działają mi na nerwy
Mirki, RAM.
Lepiej 4x4GB niż 2x8GB prawda? Wg wszelkiej wiedzy jaką posiadam tak jest ale wolę się upewnić, bo koszt ten sam praktycznie.