Aktywne Wpisy
niech_ktos +53
Szkoła podstawowa gdzie zapisuję mojego bąbelka umieściła listę osób zakwalifikowanych - pełne imię i nazwisko ponad 150 dzieci na głównych drzwiach szkoły i sobie to wisi od kilku dni. Zgłaszać to gdzieś?
#szkola #niebezpiecznik #dzieci
#szkola #niebezpiecznik #dzieci
saakaszi +1096
JA PxxxxxxE, CZY WY TO WIDZICIE!
Ponad 576 mln zł agencja decyduje się przeznaczyć na zakup agregatów prądotwórczych. Na ich dostawcę, bez żadnego postępowania przetargowego, wybiera świeżo powstałą komandytowo-akcyjną spółkę Seltet z Warszawy, firmę bez doświadczenia w obrocie tego typu sprzętem.
Dostarczaniem agregatów prądotwórczych dla walczącej z Rosją Ukrainy RARS chwaliła się na swojej stronie internetowejRządowa Agencja Rezerw Strategicznych
Założycielem i komplementariuszem Seltet jest Paweł Szopa. Wspólniczką jego matka Wiesława, na którą
Wiecie jak się wchodzi do sejmu? Idzie się na kompromisy. Przykładowo, mam nadzieję, że @przemyslaw-wipler to gdzieś przeczyta, NIE NALEŻY MIEĆ #!$%@? PARCIA NA SZKŁO.
Wiecie po co Wipler nalegał na kandydowanie na prezydenta Warszawy zamiast Wilka? Bo ja nie.
Szans i tak nie miał absolutnie żadnych, Wilk również. Nie znam szczegółów wewnątrzpartyjnych, ale widzieliśmy dobrze, chociażby po fejsbukach obu panów, że nie odbyło się pokojowe przekazanie poparcia, tylko Wipler wydarł je Wilkowi. I to była kropla, która przelała czarę rozłamu w KNP. Gdyby do wyborów prezydenckich Korwin szedł jako KNP, to być może Dziambor i Wilk wybiliby mu z głowy pomysł walki z Kukizem. A może nie, i walczyliby dalej. I potem z Nowoczesną. Ale jestem jakoś #!$%@? pewien, że Wilk i Dziambor nie spamowaliby fejsa memami, tylko kłócili się jak dawniej - w radiu, w telewizji. Nawet w tych mniejszych programach. Po prostu byłoby więcej ludzi z KNP do zaproszenia, oprócz Korwina i Wiplera. Bo kto chciał zaprosić Bekowicza, po tym co odwalił? Albo rudą czy inną Agatkę? Zabrakło im kobiecej twarzy, to musieli złapać się Miriam. No i też strzał w stopę, bo nikt jej nie przygotował do walki w telewizji. Potrafiła się wypowiadać na te swoje tematy, ale nie potrafiła walczyć.
Ktoś mi zarzuci ból dupy? Chyba słusznie. Nie pluję jadem, nie rzygam żółcią, nie toczy mi się piana z ust. Ale jestem #!$%@?, że w wyniku tak prymitywnych kłótni o to, kto dłużej będzie siedział na kiblu, Korwin i Pszemek są poza sejmem. A mogli być w sejmie. I to wcale nie jest jakieś moje myślenie życzeniowe, że gdyby babcia miała wąsy i tak dalej.
KNP ma swojego posła w sejmie, jest nim mecenas Jacek Wilk. Ten Wilk, z którego fryzury się śmiał Pszemko. Ten Wilk, co to nie miał wyliczeń. Startował z 4 miejsca listy Kukiza w Warszawie. Można? MOŻNA #!$%@?, JAK SIĘ NIE JEST #!$%@? ZJEBEM I ZECHCE SIĘ Z KIMŚ DOGADAĆ. UPR ma swojego posła, Bartosz Jóźwiak. Ten dostał jedynkę, więc nie musiał pewnie szczególnie walczyć.
Wilk nie miał miejsca biorącego. Zgodził się na tę przykrość, upokorzenie (tak by to traktowali Korwińczycy), jakim było czwarte miejsce. Ale zamiast biadolić i wrzucać memy, to wrzucał czasem ładne, czasem brzydkie obrazki ze swoją (i swojej żony) twarzą oraz listą i miejscem. I co? I #!$%@? wygrał w te klocki. A w tej samej pozycji mogli być Wipler i Korwin. I nawet ten oćpany Bekowicz. Ale po co, skoro można się kłócić, kto ma większą łopatkę w piaskownicy?
No i #!$%@?, no i cześć, Wilk w sejmie, także jakaś reprezentacja korwinowych poglądów będzie, nie wiem czy inni podobni ludzie od Kukiza się przecisną.
Szkoda, że nie ma boskiego Dziambora. Jego też bym bardzo chętnie widział. No i @marianbaczal, ale on jest niezależnym publicystą, a nie politykiem (HALO KORWIN, MOŻE BYŚ WZIĄŁ PRZYKŁAD?)
Za ścianę tekstu, w nagrodę śmieszny obrazek.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@KerianRegis: https://www.youtube.com/watch?v=0H-lhmkPDAs
i ja tez mam bk z jego czupryny
Komentarz usunięty przez autora
Nie możemy brać jedną zmienną i mówić, że ona jedyna decyduje o wyniku.
Ja nie wątpię, że więcej osób i więcej merytorycznych głosów Korwinowi by pomogło. Przecież nie mówię - Wipler won, Wilk in. Mówię, że współpracą by wygrali, razem weszli do sejmu. Tymczasem, poróżniły ich prymitywne sprawy.
A ja mam bekę z tego #!$%@?, to chyba za krytykę programu Korwina. Trochę beka z KNP będzie, chcą wrócić do macierzy Korwinowej (BO PINIONŻKI #!$%@?). Eh.