Aktywne Wpisy
Horkheimer +1129
Gours +527
Kilka minut temu dodałem post, w którym wyraziłem szok po obejrzeniu fragmentu filmiku kanału Dla Pieniędzy na temat Tuska. Bardzo agresywny i kłamliwy wobec Tuska, w skrócie i delikatnie rzecz ujmując. Poszperałem dalej - okazało się, że typ jest sponsorowany przez CPK - jeden z jego filmów jest oznaczony.
To jest po prostu szok. Spółka CPK z pieniędzy podatników sponsoruje youtubera, który szkaluje na całej linii Tuska. W najnowszym filmiku masa nawiązań
To jest po prostu szok. Spółka CPK z pieniędzy podatników sponsoruje youtubera, który szkaluje na całej linii Tuska. W najnowszym filmiku masa nawiązań
Lewactwo? Czy może zdrowy rozsądek.
http://partiarazem.pl/wybory2015/okreg-13-krakow/jakub-baran/
#krakow #wybory #polityka
xd
@Annak1975: niby dlaczego miałby ci ktoś mówić ile zarabia? Kjerwa sam fakt jak czegoś takiego jak podatek progresywny to daje ogólny pogląd. Jakie tu jest "równe traktowanie" wg lewicy? Chcecie równo to taki sam podatek dla wszystkich. Cytując klasyka "każdy jest równy, ale są równi i równiejsi". To już było. Teraz zamiast .KPP jest dla niepoznaki "Razem".
Dlaczego lewica tak bardzo chce kłaść łape na pieniądzach innych ludzi?
Ktoś kto chce obniżenia wieku emerytalnego głosuje na pis bo takie maja hasła, kto chce mniejszych podatków głosuje na opcję która ma to w programie.
pomijając kwoty wolne itp.
2000zł*18% = 360zł
7100zł*18% = 1278zł
przyjąłem ze te 7100 to limit podatku 18%
potem masz 32%
więc dla osoby zarabiającej 10000zł
7100zł*18% = 1278zł
+
2900*32% = 928zł
więc oddaje 2206zł.
zarabiając kilkukrotnie więcej oddaje kilkukrotnie więcej do kwoty 7100miesięcznie.
a jeśli zarobi więcej to z reszty oddaje praktycznie 1/3, więc juz nawet nie
Czy niższe progi podatkowe nie są ulgą dla biednych? Są, ale są też ulgą dla bogatszych. I tutaj jest problem, bo nasi władcy, którzy są tak naprawde naszymi pracownikami, nie chcą tych dwóch rozwiązań bo > kurde bogaty też zyska.
@Annak1975: więc lepiej zmienić system na taki, który będzie gnębić bogatych. Brawo