Aktywne Wpisy

wesola_loserka +84
Razem z mężem ulegliśmy namowom naszych rodziców i zrobiliśmy sobie 3 dzieci. Teraz zaczęły się problemy, bo rodzice obiecywali pomoc finansową i opiekę, żebyśmy mogli normalnie żyć i teraz się z tego wycofują. Czujemy się oszukani i myślimy o pozwaniu ich do sądu. Co myślicie?
#demografia #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#demografia #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow

ItsyBitsyPajonk +184
Nitka na najsmaczniejsze długopisy do obgryzania. Ja zacznę. Klasycznie - długopis BIC.
Najlepszy aromat i stosunek jakości obgryzania do ceny. Dodatkowym atutem jest zatyczka, którą można gryźć osobno.
#glupiewykopowezabawy
Najlepszy aromat i stosunek jakości obgryzania do ceny. Dodatkowym atutem jest zatyczka, którą można gryźć osobno.
#glupiewykopowezabawy
źródło: bic
Pobierz

Mi4C jest cieńszy i lżejszy niż mi4 i dla mnie lepiej leży w dłoni, z tym że jest dosyć śliski więc polecam jakiś gumowy case. Wygląd jest kwestią gustu więc co kto woli ale dla mnie na plus, minusem są luźne przyciski głośności ale bez przesady. Wydaje mi się że ekran ma ładniejsze kolory w porównaniu do Mi4, może to zasługa tego że przód jest cały czarny i po prostu sprawia takie wrażenie ale sprawia super według mnie :). Na pewno na plus jest jakość dźwięku, słucham z Sennheiser Momentum on Ear. Dźwięk z Mi4 tak sobie mi się podobał, był taki trochę zamulony, oczywiście można było się pobawić equalizerem żeby uzyskać zadowalający efekt, za to z Mi4C jest już super ootb. Aktywne ramki działają dobrze, jest to wygodne więc na plus. Nie widziałem żeby była możliwość przełączania trybów wydajny/normalny. Nie wiem czy to plus czy minus. W Mi4 nie korzystałem w ogóle z wydajnego, za to tu nie wiem które rdzenie akurat pracują.(Snap 808 ma 6 rdzeni, 4 na których telefon pracuje cały czas i dwa mocniejsze które działają kiedy są potrzebne). Stwierdzę że póki co to minus i nawiążę do baterii. Bateria jest na minus porównując do Mi4, trzyma widocznie krócej. To myślę naprawią w aktualizacjach więc kwestia czasu. Może telefon, niepotrzebnie, zbyt dużo pracuje na tych dwóch wydajnych jednostkach więc zużywa więcej baterii. Ogólnie się nie grzeje, nie zacina itp. Jak wiadomo bo MIUI. No właśnie, telefon otrzymujemy z chińskim romem, ma mnóstwo śmieci oraz nie ma usług Google. Trzeba odrazu wgrywać miuipolska.pl przez co trzeba zmienić recovery czyli się trochę pobawić ale to 5 minut i bardzo proste. Na plus jest głośnik zewnętrzny, jest raczej głośniejszy i gra trochę lepiej. No i został aparat, tu smutam bo w trybie manualnym maksymalny czas naświetlania to 1/2 sekundy gdzie w Mi4 było maks 32 sekundy co pozwoliło mi na zrobienie zdjęcia nieba w nocy. No i dalej. Jakość zdjęć w dobrych warunkach oświetleniowych nie różni się praktycznie między obydwoma urządzeniami. W średnich warunkach oświetleniowych(np. słabo oświetlone pomieszczenie) lepiej sobie chyba radził Mi4 za to w bardzo słabych(np. w nocy) lepiej wypada wg. mnie 4c. Kamera przednia podobnie. Ogólnie telefon jest spoko, gdyby nie ta bateria to by było świetnie. :)
@nod37: myślisz, że to jest rzecz którą da się zmienić inną apką do aparatua albo wraz z aktualizacją ROMu?
Btw dzięki za reckę, chyba ostatecznie przekonałem się do Mi4c :)
źródło: comment_YI89cIqsnZWcJHTEn9WXPpLKiYVgaDfc.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@xamil54: Jest już na szczęście :)
@daniel_z: Sprzedałem już Mi4 ale może uda mi się jeszcze do niego dostać, nic nie obiecuję :D
źródło: comment_SW2OuUkI62aE4JeUgzduYqX0yVVQWPEL.jpg
Pobierz