Wpis z mikrobloga

Poczta Polska stalkuje.

@Old_Postman: po zniczu cię znajdą - dodatkowo odciski palców ze szkła pod pomnikiem i cie dojadą XD

Mój ojciec też był listonoszem, na jego nieszczęście miał samochód i jakich to on gówien w pracy nie woził do sprzedania, hitem kiedyś były papierosy, a na wsiach to w sumie schodziło, niemniej nie pochwalam.
@Old_Postman: @CreativePL: @Mhrok:
Może nie trzeba tego nazywać stalkowaniem. Co można wywnioskować, to sama centrala nie podejmuje takich decyzji odgórnie. Dyrektorzy placówek sobie chyba to wymyślają. Zapewne jakiś wykopowicz z jakiegoś tam działu podrzucił to do innego działu (reklamy, promocji, wizerunku), i stąd taka szybka reakcja, by pojawić się szybko oficjalnie na wykopie i... sprawę wyjaśnić, zatuszować, odnieść się do niej / niepotrzebne skreślić
@Mhrok: Mam wielką nadzieję, że @Old_Postman nie dostanie za to po uszach, bardziej przypuszczam, że sprawa stanie się całkiem medialna (w natemat - na pewno ktoś coś skrobnie) i komentowana, a wykopowy listonosz będzie bardziej celebrytą, jak sprzedawcą zniczy ;)
@choleryk: cytat z różowego: ,,Listonosz celebryta? Tego jeszcze nie było, a już byłam gotowa odwiedzać Cię w więzieniu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°),,

A swoją drogą to weź kumplu nie strasz. Ja chcę spokojnie dożyć swoich dni roznosząc pocztę a nie gnić w Sztumie.
@Old_Postman: Spokojnie. Po takim szumie...nie wylądujesz w Sztumie. W każdym razie, całkiem ciekawe możesz mieć najbliższe dni :) Bo temat całkiem nurtujący, by np. listonosz widzący babcię w czarnym, proponował jej nagle znicz (w domyśle dla męża). Temat jest inspirujący do wywołania dyskusji publicznej w temacie, a po plusach i komentarzach wiemy, że i całkiem bulwersujący. Jeśli te rzeczy dodamy, będzie szum, a nie Sztum.

@Old_Postman: To ja już bym wolała żebyście zamiast doręczania karpi kolędy śpiewali za opłatą- Ty w służbowym mundurku a @choleryk w stroju ministranta.
Jakbyście nie fałszowali to i tak będzie milsze dla uszu niż krzyk karpi idących na rzeź.
@Old_Postman: Nie wiem dokładnie jak ma się aktualnie sprawa z prośbą z Poczty o kontakt, ale ja bym się 3x zastanowił. Pod swoim tagiem krytykowałeś pracodawcę i komuś z Twojej placówki lub włodarzy Poczty mogłyby się nie spodobać. Dodatkowo z łatwością by ustalili kim jesteś, gdybyś podał placówkę.

Osobiście uważam, że sam Twój post zniczowy wystarczająco nagłośnił sprawę. To jest problem dotyczący zapewne wielu placówek poczty i tutaj konieczne są rozwiązania