Ej, czy wybudowanie trasy W-Z naprawdę skraca czas przejazdu tylko o 6 sekund? Na jakiej podstawie są przeprowadzone te obliczenia? Jest jakieś źródło, czy to tylko jakieś bajkopisarstwo malkontentów? #lodz
Nie wierzę, że po nowych szynach tramwaje przejadą tylko 6 sekund szybciej w porównaniu do czasu jaki miały jeżdżąc po rozsypującym się torowisku. Przed remontem miejscami jechały maks 20 km/h tak były szyny zwichrowane. Chociażby z tego faktu myślę, że będzie sporo szybciej.
@mattommottam: Tolerancja na przystankach nawet jest -1-4 minuty, tu jest 1000 czynników które wpływają na prędkość. Można jedynie określić to około, po testach i obliczeniach matematycznych, ale to nie moja działka i na pewno nie dotyczy to 6 sekund.
@mattommottam: Dziś zobaczyłem jak pięknie równe i proste jest torowisko w okolicach galerii, tramwaje o ile będą w dobrym stanie technicznym, będą #!$%@?ć
Pamietajcie, jesli wybierzecie bande czworga, tzn ze zgadzacie sie na lockdowny i zamordyzm. Dacie znac ze w przyszlosci zmuszanie ludzi do siedzenia w domu przez 1-2 lata jest normą i nikt za to nie odpowie.
?