Wpis z mikrobloga

Mirki z tagu #spring i #java jeżeli potrzebuję: on event, asynchronicznie, wykonać jakiś job, który ma potencjał na deadlock i potrzebuję zapisać jak się powiodło wykonanie. Jest jakiś framework, który to opęka? Wiem, że istenieje anotacja @Async ale nie sprawdzila się.
Drugi problem znacie jakiś framework do ssh w javie inny niż Jsch, który poradzi sobie z hostnamem jako URL i mogę stworzyć sesję i po kluczyu i po username:password?
  • 4
@lerner: Być może to był mój zły design ale potrzebowałem zapisać coś w DB w tej metodzie zaanotowanej asynciem i jeżeli było kilka requestów to niektóre gubił (użyłem @Transactional). Plus potrzebuję opękać deadlock na tych maszynach do których sie ssh łączę. Za pomocą Async, będę musiał logikę do zapobiegania deadlockom sam napisać. Plus poczytałem: https://blog.codepath.com/2012/11/15/asynchronous-processing-in-web-applications-part-1-a-database-is-not-a-queue/ i wygląda na to, że mają rację, baza danych to nie kolejka. Całość to dalszy
@Sok_Pomaranczowy: Nie jest przypadkiem tak, że w artykule odradzają używanie bazy danych jako kolejki (to nie jest tak, że to się nie sprawdza, bo sam z takiej korzystam na współdzielonym hostingu). Natomiast Ty chcesz zapisywać wynik takiego asynchronicznego zadania? Bo jeśli tak to są to dwie odrębne sprawy.