Wpis z mikrobloga

@progreso: mam tabelę zrobioną w PHP, w której część danych mogę wpisać, reszta ma się wyliczyć. Funkcja czysc() przywraca wszystkim zmiennym, które mam zastosowane, wartości początkowe. Nic wielkiego. Chcę teraz po prostu, by przycisk do czyszczenia tabeli wyglądał tak, jak ten do zatwierdzania danych, więc chciałem wrzucić funkcję do onclick na przycisk reset, ale nie trybi. Ale gdy jest w znaczniku a, działa bez problemu.
@Harold: niczego nie zwraca. Jak mówiłem, ustawia jedynie wartości globalnych zmiennych ponownie na początkowe.

'
czysc() {
getRequest('ustawdane.php');
}
'
Tak do wygląda dokładniej rzecz ujmując.
@wytrzzeszcz: jestem na etapie początku nauki. Mam zmienne, które uzupełniam danymi z pól input text w tabeli. Tabela to coś ala kalkulator do obliczania pewnych rzeczy. Więc przycisk do czyszczenia tych zmiennych będzie bardzo przydatny. No ale nie umim zrobić przycisku, tylko hiperłącze. ;_;
Tak do wygląda dokładniej rzecz ujmując.

@Anubis94: definicja funkcji powinna być poprzedzona słowem kluczowym function, czyli w Twoim wypadku

function czysc() {
getRequest('ustawdane.php');
}

Ogólnie jeśli onclick zwraca false to chyba reset nie zadziała, ale nie chce mi się sprawdzać.