Wpis z mikrobloga

@empeash: Liczyłam na jakieś domowe sposoby lub sprawdzone produkty ;) do dermatologa z tak małym problemem nie ma co iść chyba, a cholerstwo dopiero od niedawna zawitało na mojej twarzy nie wiadomo dlaczego
  • Odpowiedz
@Limonkova: jeśli to faktycznie trądzik a nie pare młodzieńczych pryszczy to dermatolog. Ale zawsze mozesz przetestować jaka linie przeciwtrądzikowa dobrej firmy. Na pewno cos z cynkiem. Jestem dość na bieżąco bo moja kobietka leczy w wieku 28 lat i to jest koszmar. Rok czasu prawie bez przerwy na antybiotyku. O dieta jeszcze ważna odstawienie mleka, orzechów, czekolady, tłustości.
  • Odpowiedz
@Limonkova: Mi pomogła zmiana diety. Wnerwiłem się w pewnym momencie, bo twarz zaczęła wyglądać coraz gorzej. Odstawiłem prawie wszystkie zboża (poza ryżem i owsem), nabiał, przetworzone mięso, jajka wyższe niż "jedynki", roślinne oleje, warzywa strączkowe, pomidory i paprykę. Nie wiem czy chodziło o gluten, laktozę czy jakąś nietolerancję, ale dużo zeszło i jeszcze schodzi. Żaden krem lub specyfik nie dał takich efektów, a trochę ich przerobiłem, choć żaden nie był
  • Odpowiedz
@bhat: @Vernale: @empeash: Dzięki wielkie! Wypróbuję :) Najgorzej będzie ze zmianą nawyków żywieniowych niestety. Ale i to jest do przeskoczenia. W ogóle mam wrażenie, że po używaniu kosmetyków do makijażu przez kilka tygodni pogorszyło stan mojej cery. To pewnie też miało wpływ
  • Odpowiedz
@Limonkova: Ja jakoś nie wyobrażam sobie, jak miałabym odstawić czekoladę czy inne "zakazane" produkty :P bo czekolata to jeden z głównych winowajców (podobno).. Na razie spróbuj mydła i kremu, potem ewentualnie kombinuj ze zmianą diety. ;)
Pamiętaj, że jak tylko umyjesz się mydłem musisz od razu posmarować kremem, inaczej piecze i generalnie nie jest fajnie.. :/ Skóra robi się sucha.. :/
Daj znać, czy pomogło ;) Mocno trzymam kciuki :*
  • Odpowiedz
@Vernale: dzięki! Dam znać :)
Co do czekolady to znajoma kosmetyczka mówiła mi, że nie wywołuje trądziku, ale go nasila. I też sobie nie wyobrażam żeby odstawić czekoladę. I pizze i inne... :<
  • Odpowiedz