Wpis z mikrobloga

Jak zrobić racuchy bez smażenia w głębokim oleju?
Wczoraj zrobiłem standardowo w oleju pierwszy raz od dłuższego czasu i moje podniebienie zostało #!$%@? na łopatki. Problem w tym, ze jest tam masa tłuszczu i nie da się tego jeść często. Gdyby dało się zastąpić mąkę to byłoby pięknie!

#mikrokoksy #gotujzwykopem
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nieeeeeeee: szukaj przepisu na racuchy 'paleo' albo 'bezzbożowe' ewentualnie 'bez mąki' to będziesz miał coś do wyboru. No i standardowo po polsku i po angielsku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nieeeeeeee: duzo zalezy od patelni, jak masz teflon po dziadka siostrze to przypal %-) co do maki, to moze uzyj zytniej? Ciezsza jest wiec inaczej moze byc z proporcjami. Co do smaku to ja wole zytnia, kwestia kubkow smakowych ;))
  • Odpowiedz