Wpis z mikrobloga

#kupujzwykopem #krzesla trochę #programowanie #meble
Potrzebuję krzesła do komputera. Im tańsze tym lepsze (ale niekoniecznie kosztem jakości).
Dziennie będę siedział na nim +6h.
Zależy mi na tym, żeby miało zagłówek, ale jak będzie podnóżek to w ogóle będę w siódmym niebie.
Na razie myślałem o DxRacer albo AkRacing.
Macie jakieś sugestie?

• 14
@ahaw: a nie lepiej po prostu pojsc do sklepu i usiasc na roznych krzeslach i zobaczyc czy sie dobrze siedzi? Serio, moze sie okazac ze na dxracer i akracing bedzie ci sie zle siedzialo i bedziesz pozniej zalowal ze nie sprawdziles innych krzesel.
@ahaw: to zawołaj jeszcze #cebuladeals bo oni znają fajne oferty, nie zapomnij o #unknownews bo przecież dużo tam gadżeciarzy, którzy na pewno siedzą na dobrym fotelu, pewnie osoby od #samochody też by miały coś do powiedzenia bo na co dzień siedzą w fotelu samochodowym. Nie spinam się, ale naucz się tagować. Twoje pytanie jest związane z fotelem, nie z problemem z kodem, a właśnie po to większość ludzi obserwuje ten tag.
@ahaw: Mam DxRacer z serii F juz ponad 2 miesiące. Nie chce się z niego schodzić. Przestałem siedzieć na kanapie. Nawet po 10h klepania kodu i oglądania wypoku pod rząd dupa i plecy nie bolą xD

899 zł, ale w porównaniu do fotelu mojego szefa, który dał za swoje 4k (czo?) DxRacer wygrywa wygodą (i ceną). Gratisowe poduszki pod głowę i lędźwia, stelaż oparcia i siedziska z rurek (nie do rozwalenia),
@siwersss: taki mam plan. Jednak nie mam czasu żeby zbadać 40 foteli:)
Chciałem zebrać pare propozycji i wybrać się do do salonów z laptopem i posiedzieć na nim ze 2 godziny.

@Rst00: Naprawdę uważasz, że nikogo z tagu #programowanie ten temat nie zainteresuje i nikt nie będzie posiadał wiedzy?

@kneefer: W pracy mam to samo, wydali na krzesła po 800E (dla każdego z 1000 pracowników) a mnie bolą po
@ahaw: Ja korzystam już parę lat z Ergomax Flexi Plus, bardzo wygodny i plecy nie bolą. A z plecami mam problem bo czasami jak musze gdzieś usiąść na "szkolnym" krześle to nie mogę wysiedzieć więcej niż 30min bo boli część lędźwiowa.
Wcześniej miałem "fotel prezesa" a Allegro za ok.200pln i był bardzo niewygodny, plecy bolały po 1h, natomiast na Ergomax Flexi Plus mogę siedzieć nawet i 10h wygodnie, bez żadnego bólu.
@ahaw: Nie polecam Ci AKRacing z serii ML - twarde siedzisko i bardzo słabe wykonanie(absurdem jest, jak są wycinane otwory boczne w fotelu).
Sam natomiast siedzę teraz na DXRacerze z serii F, materiałowym i jest jak najbardziej OK. Markus z IKEI nie ma podejścia ;)