Wpis z mikrobloga

Mireczki jaki polecacie olej do smażenia? Wiadomo, że oliwa z oliwek się do tego nie nadaje, podobnie olej lniany. Lubie olej z pestek z winogron ale podobno ma nędzny stosunek omegi 9 do 3 i czas go zmienić na coś innego ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#dieta #mikrokoksy #silownia
  • 8
  • Odpowiedz
@rol89: patrz który olej ma wysoki punkt dymienia. Do takich zaliczają się: olej rzepakowy(rafinowany), smalec, masło klarowane, olej ryżowy, olej kokosowy (na pewno rafinowany, ten drugi musisz sprawdzić).
  • Odpowiedz
@rol89: najlepszy jest chyba kokosowy ale w cholere drogi. Ewentualnie maslo klarowne. Rzepakowy nierafinowany sie nada. Na oliwie czesto smaze bo lubie smak potraw jaki im daje.
  • Odpowiedz