Wpis z mikrobloga

Przepraszam bardzo, mam pytanie, do lola i zwykłych normalnych codziennych pierdół typu yt i3-4330 vs fx-8320? Od razu mówię, że nie do mojego kompa tylko składam cumplowi i na razie jeszcze myślę bo mi hajsu nie dał na podzespoły i chcę rozpiskę zrobić. Osobiście w moim sercu tylko amd i internety też mówią, że 8320 > 4330, ale wolę się upewnić. Niby i3 ma lepsze 2 rdzenie a fx 8 gorszych i ogólnie fx ma więcej mocy, oprócz tego amd nie leci w kulki z socketami jak intel - co jest na plus, bo w10 będzie szedł na wojnę totalną w razie zmiany płyty głównej - ale i3 nie odstaje specjalnie wydajnością + o połowę mniejsze tdp. Spodziewam się, że zbiorę baty za wspieranie amd, ale wolę spytać.
#leagueoflegends #komputery #pcmasterrace
  • 25
@Firenz: wybacz no, pasujesz do jednego z trzech wizerunków typowego gracza tego gunwa:
1. Jest biedny,
2. Jest dziewczyną,
3. Jest jego pierwszą grą komputerową,
Swoją drogą to polecam AMD w twoim przypadku. Najlepszy stosunek mocy do ceny, jeżeli nie patrzysz długoplanowo na koszty prądu. Jeżeli jeszcze prąd chcesz liczyć to zdecydowanie Intel.
@Ingvarr100th: po 1. napisałem, że to nie jest komp pode mnie tylko składam komuś. Po 2. nie wiem skąd wniosek, że jestem biedny, bo bardziej podoba mi się polityka amd od intela? Zdaję sobie sprawę z tego, że stosunek ceny do jakości jest lepszy w amd - stąd to pytanie bo jestem w tym przedziale cenowym gdzie mogę mieć dylemat. Gdyby chodziło o jakieś gta 5 czy inne fajerwerki graficzne i