Przepraszam bardzo, mam pytanie, do lola i zwykłych normalnych codziennych pierdół typu yt i3-4330 vs fx-8320? Od razu mówię, że nie do mojego kompa tylko składam cumplowi i na razie jeszcze myślę bo mi hajsu nie dał na podzespoły i chcę rozpiskę zrobić. Osobiście w moim sercu tylko amd i internety też mówią, że 8320 > 4330, ale wolę się upewnić. Niby i3 ma lepsze 2 rdzenie a fx 8 gorszych i ogólnie fx ma więcej mocy, oprócz tego amd nie leci w kulki z socketami jak intel - co jest na plus, bo w10 będzie szedł na wojnę totalną w razie zmiany płyty głównej - ale i3 nie odstaje specjalnie wydajnością + o połowę mniejsze tdp. Spodziewam się, że zbiorę baty za wspieranie amd, ale wolę spytać. #leagueoflegends #komputery #pcmasterrace
@rzucamfajki: sprawdzałem też cpubossa, ale dzięki bo zapomniałem o tej stronie >_> @Volodymyr_Samotyy: @moh1942: to teraz pytanie nr 2. czy i3 albo fx będą bottleneckować powiedzmy gtxa 960, ewentualnie jaką grafikę dobrać do tych dwóch?
@Firenz: wybacz no, pasujesz do jednego z trzech wizerunków typowego gracza tego gunwa: 1. Jest biedny, 2. Jest dziewczyną, 3. Jest jego pierwszą grą komputerową, Swoją drogą to polecam AMD w twoim przypadku. Najlepszy stosunek mocy do ceny, jeżeli nie patrzysz długoplanowo na koszty prądu. Jeżeli jeszcze prąd chcesz liczyć to zdecydowanie Intel.
@Ingvarr100th: po 1. napisałem, że to nie jest komp pode mnie tylko składam komuś. Po 2. nie wiem skąd wniosek, że jestem biedny, bo bardziej podoba mi się polityka amd od intela? Zdaję sobie sprawę z tego, że stosunek ceny do jakości jest lepszy w amd - stąd to pytanie bo jestem w tym przedziale cenowym gdzie mogę mieć dylemat. Gdyby chodziło o jakieś gta 5 czy inne fajerwerki graficzne i
@Paszko_Rymbaba: @moh1942 ma rację. Sterowniki Nvidi generują instrukcje do GPU wielowątkowo, im więcej dostępnych wątków tym lepiej sterownik działa. Przy AMD nie jest to już tak oczywiste.
#leagueoflegends #komputery #pcmasterrace
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Volodymyr_Samotyy: @moh1942: to teraz pytanie nr 2. czy i3 albo fx będą bottleneckować powiedzmy gtxa 960, ewentualnie jaką grafikę dobrać do tych dwóch?
1. Jest biedny,
2. Jest dziewczyną,
3. Jest jego pierwszą grą komputerową,
Swoją drogą to polecam AMD w twoim przypadku. Najlepszy stosunek mocy do ceny, jeżeli nie patrzysz długoplanowo na koszty prądu. Jeżeli jeszcze prąd chcesz liczyć to zdecydowanie Intel.
Komentarz usunięty przez autora
@moh1942: A to dlaczego?