Wpis z mikrobloga

Mircy powiedzcie mi jak to w końcu jest z tą #emigracja?
Przewijają się tematy, komentarze, posty na temat życia #zagranico i prawie zawsze konkluzja jest podobna: zarobki taaakie duże, a życie kosztuje tyle samo, no czasem ktoś stwierdzi że nieco tylko więcej. A tu się okazuje, że studenciakowi z Londynu bardziej opłaca się żyć w Gdańsku i co tydzień latać na zajęcia, co pozwoli mu to zaoszczędzić ponad 50tys. złotych rocznie.
Czyżby ci krzykacze #unaswuk lekko mijali się z prawdą, czy na miejscu żyją po 5 w pokoju i jedzą gównożarcie i wtedy wychodzi podobnie jak u nas ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• 10
@l0h-s: po pierwsze nie wszyscy do uk się ładują ( ͡° ͜ʖ ͡°) po drugie, raczej minęły czasy, że zarabiałeś w ciul zjeżdżałeś po 3-5 latach i budowałeś dom w Polsce, nie licząc Norwegii, ale aktualnie tam bez języka też nie tak różowo wygląda wszystko jak kilka lat temu, ja wyjechałem z pierwszą myślą, że więcej hajsu będzie, ale teraz wiem, że ważniejsze to jest żyć tak
@l0h-s: co do studencika to nie chce mi sie dokladnie liczyc ale jeszcze dochodzi sprawa czasu , to nie tak ze 2h i jestes w londynie przeciez..strata czasu po mojemu .Kasa jakbys nie patrzyl jest na pewno lepsza , kwestia indywidualnych wyborow , polecam sprobowac kazdemu wyrwac sie z cieplego #!$%@? ;) ,chocby dla doswiadczenia
Przewijają się tematy, komentarze, posty na temat życia #zagranico i prawie zawsze konkluzja jest podobna: zarobki taaakie duże, a życie kosztuje tyle samo, no czasem ktoś stwierdzi że nieco tylko więcej.

@l0h-s: To nie do końca tak.

Osoby, które mówią o "taaakich dużych" zarobkach i niższych kosztach albo nie emigrują do gównpracy magazyniera (nie mam nic do magazynierów, żadna praca nie hańbi), albo mieszkają w #!$%@? pokoju w strefie, gdzie normalny
@l0h-s: Często jest tak, że wraz z wzrostem wynagrodzenia rośnie Ci standard życia i przestajesz oszczędzać. A to nowy TV, a to konsola, a to wakacje na końcu świata itp...Jakbyś wiedział ile zarabiam pomyślałbys, że jestem już milionerem, ale jakbyś się dowiedział ile odkładam to już niekoniecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)