Wpis z mikrobloga

Dwie grafiki - zintegrowana w części tabletowej, pełna w obudowie właściwej (z klawiaturą itp.). Coś jak miałem w Sony VAIO Z ale tam z automatu to się przełączało w zależności od tego na jakim zasilaniu działałem.
@edgar_k: @ubeusz: @Imago91: @edgar_k: @Saeglopur:

13,5-calowy, dotykowy i odłączany ekran posiada gęstość pikseli na poziomie 267, co oznacza że jest tam ponad 6 milionów pikseli. Wewnątrz znajdą się procesory Intela i5 lub i7, układ NVIDIA GeForce z pamięcią GDDR5. Hybryda ma działać aż 12 godzin na baterii. Surface Book oferuje dwa porty USB 3.0, czytnik kart SD, szklany gładzik, obudowę wykonaną z magnezu.
Wewnątrz znajdą się procesory Intela i5 lub i7, układ NVIDIA GeForce z pamięcią GDDR5

Hybryda ma działać aż 12 godzin na baterii.

@kravjec: cóż za konkrety ( ͡° ͜ʖ ͡°) I te 12 godzin fajne - tylko czy prawdziwe - poczytaj ile w teorii mają trzymac laptopy wiekszości producentów. Applowe sa nielicznymi które faktycznie tyle trzymają.

I nie jestem tu jakimś psychofanem - tylko trochę za wczesnie
Zaorane! Nareszcie lapek który wygląda na solidny jakościowo i ciekawy designersko.

@Saeglopur: Dell i Apple są przerażone, tak czy siak ultrabooki ze skylakami tj. XPS 13 i macbook pro 13 będą sprzedawać się dużo lepiej, a właściwie po prostu będą hitami sprzedaży. Poza tym w zasadzie microsoft nie powiedział o nim nic, ale ty już piszesz, że zaorane.
masz specyfikację

@norbw74: patrząc po układzie HD 520 widzę że będzie miał niskonapięciowy procesor i 15 TDP, widzę wylot powietrza zarówno na części tabletowej jak i tej z klawiaturą, to będzie albo mocno się grzać albo bardzo mocno throttlować.

1.516 kg, 1700 USD za i5u i 256GB ssd vs tańszy xps czy pro, słabo to wygląda.
fakt. I porównaj sobie wydajność tego procka z tym z MBP.

super. A arduino na tej samej baterii bedzie trzymac rok.

@edgar_k: Przecież one są dość zbliżone, co prawda w macbooku będą odrobinę wydajniejsze, ale to wciąż niskonapięciowce.
Przecież one są dość zbliżone, co prawda w macbooku będą odrobinę wydajniejsze, ale to wciąż niskonapięciowce.

@Pustulka: te odrobine robi sporą rożnice, przynajmniej dla mnie. Generalnie cięzko porównywać czas pracy na baterii skoro proce są jakieś 25% różne w wydajności.
skoro proce są jakieś 25% różne w wydajności.

@edgar_k: Trochę przesadziłeś, tam nie ma więcej niż 10% różnicy na korzyść macbooka, a w obu i tak throttlują, macbook ma przede wszystkim większe tdp z uwagi na mocniejsze gpu, ale też bez szału.

Generalnie cięzko porównywać czas pracy na baterii skoro proce

To są wciąż niskonapięciowce, ciężko jest może porównywać je z serią Y albo zwykłymi mobilnymi no, ale nie tutaj, zwłaszcza,
Trochę przesadziłeś, tam nie ma więcej niż 10% różnicy na korzyść macbooka, a w obu i tak throttlują, macbook ma przede wszystkim większe tdp z uwagi na mocniejsze gpu, ale też bez szału.

@Pustulka: no chociazby wg. cpu benchamark jest ok 25%. 5600 vs 7200 na GeekBenchu to juz bliżej 30%.
A mowa o najtanszych wersjach, czyli MBP jest tańszy o 300 dolarów jak dobrze licze.

Ale to tylko gdybanie...
A mowa o najtanszych wersjach, czyli MBP jest tańszy o 300 dolarów jak dobrze licze.

@edgar_k: Teraz ciężko powiedzieć, bo jesteśmy w okresie zmian generacji i konfiguratory nie wszędzie działają oraz część konfiguracji znikła, wcześniej ceny bardziej zbliżone.

no chociazby wg. cpu benchamark jest ok 25%. 5600 vs 7200 na GeekBenchu to juz bliżej 30%.

To są tylko benchmarki, myślę, że realnie nie ma większej różnicy niż 15% i5-5200u i 10%
więc tutaj dużo zależy od zarządzania energii przez sam laptop.

@Pustulka: ano do tego zmierzam, ze coś więcej można powiedziec dopiero jak Surface Book bedzie dostepny - niestety, albo i stety