@RT_NR: Kurcze, ja w sumie nie wiem jak już jest teraz. Trochę jeszcze mi wiadomo o podstawówkach, ale gimnazjum i liceum to czarna dziura. Coś jeszcze się
@profesorek92: zacząłem czytać komentarze pod znaleziskiem ale wysiadłem w połowie od ilości tez typu "prawdziwy polak musi uczyć się xyz" ;O dawać mi tu osobę 5-6 lat po liceum która pamięta choć 1/4 dat które się ryło na historii :<
@grfff: a z dostępem do google to sobie możesz ;P też zdawałem i nie przypomniałbym sobie pewnie 90%. A już na pewno nie czuję się z samego tytułu tego PrawdziwymPolakiem :<< , nie wracam do tego znaleziska już nigdy bo to [facepalm]
Kiedy chodziłam do liceum (profil klasy tzw. językowy) to nikt nam nie odpuszczał - ani polonistka, ani historyk ani tym bardziej matematyczka.
@gaska: Za moich czasów też tak było, byłem w mat-infie i np. nie mieliśmy lekko na polskim. Ale z tego co się orientuję to moje czasy pokrywają się z Twoimi - jestem rocznik 87 ;) Mam rodzeństwo w liceum i siostra (profil językowy) nic nie umie z matematyki i
@gaska: Przecież jesteśmy w EU. EU to kontynuacja polityki Bismarcka a nawet Hitlera. Tam też chciano zrobić z Polaków naród głupi, nadający się za to do ciężkich prac fizycznych. No i oczywiście kosumentów dóbr i treści tworzonych nie przez polski przemysł i nie przez polskich twórców kultury. Dlatego jeden z celów - likwidacja oświaty, oczywiście nie całkowitej, oraz zmiany w programie nauczania. Obecnie w UE pierwsze skrzypce grają Niemcy (IV Rzesza),
@ostr: no co Ty, takich głupot jak nazwisk obrońców Sewastopola to nie pamiętam, ale poszczególne wydarzenia jestem w stanie umieścić w epoce, w większości również w kontekście historycznym.
@parachutes: Sama już nie wiem co myśleć, ale nie brzmi to dobrze. Ale żeby aż tak to się zmieniło przez te kilka lat? Wodę lubię, ale nazwa działu brzmi dla mnie jak sekciarski wykład speców od jaszczuroludzi :P
@Tjarnaglofi: Bez urazy, ale Ty tak serio czy moje wyczucie ironii spadło poniżej zera niczym temperatura za oknem?
@ostr: Dobry kotlet to ciepły kotlet ;-) Jeżeli masz wątpliwości to spróbuj rozwiązać
Nie no, to na pewno żart...
Proces tworzenia idiotów w szkołach trwa już od kilku lat..
Pilne. Potrzebny ktoś po 30tce do dokuczania Nemce!! ヾ(´□`* )ノ
@Destr0: To by wymagało naprawdę sporego dopracowania, ale sama idea może nie jest tragiczna. Jednak na pewno nie w opcji woda cud natury.
@profesorek92: Dzięki za link :)
@RT_NR: Kurcze, ja w sumie nie wiem jak już jest teraz. Trochę jeszcze mi wiadomo o podstawówkach, ale gimnazjum i liceum to czarna dziura. Coś jeszcze się
@gaska: czy to prawda?!
@gaska: Za moich czasów też tak było, byłem w mat-infie i np. nie mieliśmy lekko na polskim. Ale z tego co się orientuję to moje czasy pokrywają się z Twoimi - jestem rocznik 87 ;) Mam rodzeństwo w liceum i siostra (profil językowy) nic nie umie z matematyki i
@Tjarnaglofi: Bez urazy, ale Ty tak serio czy moje wyczucie ironii spadło poniżej zera niczym temperatura za oknem?
@ostr: Dobry kotlet to ciepły kotlet ;-) Jeżeli masz wątpliwości to spróbuj rozwiązać