Wpis z mikrobloga

Mirki mam do was pytanie za 100 punktów bo jestem bardzo ciekaw waszych opinii. Jak myślicie kto i w jakim celu ściąga do Europy ten cały ciapacki motłoch? Bez wielkiego rozwijania się w kilu zdaniach napiszcie co myślicie :)
#pytanie #islam #imigranci
  • 13
  • Odpowiedz
@devdd: O tym akurat nie pomyślałem ale moja teoria, której jeszcze chwilowo nie zdradzę w połączeniu z twoją, może nie da 100% odpowiedzi ale chociaż nakreśli obraz tego co to wszystko ma na celu
  • Odpowiedz
@devdd: A tak w ogóle to zadałem to pytanie bo mam wrażenie, że większość nawet nie zadała sobie trudu żeby zgłębić istote problemu i jedyne co mogą powiedzieć na temat imigrantów to to, że są źli i że nie chcą ich u siebie w kraju
  • Odpowiedz
@devdd: Za kilkanaście minut ci napiszę ale chwilowo jeszcze się wstrzymam żeby ewentualni chętni się wypowiedzieli nie sugerując się moim zdaniem
  • Odpowiedz
@Jackal-SS: Dokładnie mam to samo zdanie na ten temat. Wojna już trwa a islamiści są w niej bronią mającą rozpierdzielić w pył stary układ polityczny w Europie, który później zostanie odbudowany ale już na zasadach tych na samej górze układanki czyli rząd światowy. Temat rzeka ale ogólnie ktoś ma bardzo imperialistyczne zapędy bardzo podobne do tych jakie miał pewien pan z charakterystycznym wąsikiem
  • Odpowiedz
@dlugi87: pewnie za kilkanaście lat przkonamy się kto miał rację :/ najgorsze, że żadna z wersji nie nastraja optymistycznie, nawet ta niewypowiedziana... i pomyśleć jak wszystko może się zjeb... w ciągu kilku lat. Przez wspomniane kilkanaście lat będziemy udawać, że wszystko jest w porządku i niepokoje społeczne to drobna niedogodność aż w końcu #!$%@? to wszystko i jak piszecie nastanie NWR, a pod czyim nadzorem? Sie przekonamy.
  • Odpowiedz
@Jackal-SS: Ale ja doskonale zdaje sobie sprawę, że nie mówimy tutaj o jakiejś dalekiej przyszłości. Na dobrą sprawę to ta machina ruszyła już jakiś czas temu i w tym momencie nabrałą już takiego pędu, że jest nie do zatrzymania. Pocieszające jest to, że ten scenariusz o którym mówimy jest możliwie jak najbardziej bezkrwawy. Bez ofiar się nie obędzie ale na pewno nie będzie ich tyle ile w I czy II WW
  • Odpowiedz