Wpis z mikrobloga

Stare Batesy to były idealne buty na odparcie muzułmańskich najeźdźców. Wykonane w całości ze świńskiej skóry Wolverine Warrior, nawet po paru miesiącach i kilku pastowaniach buty śmierdziały świnią i było czuć je w całym przedpokoju.
Buty sporo wytrzymały i używam ich do dzisiaj (kupiłem je w 2010 roku) do prac polowych.
Niestety firma Bates wycofała ten model i zastąpiła go wersją z nylonowym materiałem i zwykłą, prawdopodobnie sztuczną skórą. Ich obecna oferta butów z tej skóry jest mało imponująca : http://www.batesfootwear.com/US/en/wolverine-warrior-leather/

Na zdjęciu są też moje poprzednie buty, Magnum classic których używałem przez niecałe dwa lata jako członek ZS "Strzelec".

#militaria #4konserwy
M.....i - Stare Batesy to były idealne buty na odparcie muzułmańskich najeźdźców. Wyk...

źródło: comment_TQuASSftwrgjO9gRfZpAwbWhL3ohIAzk.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
nawet po paru miesiącach i kilku pastowaniach buty śmierdziały świnią i było czuć je w całym przedpokoju.

@Muttsurini: I po takiej rekomendacji absolutnie bym takich butów nie kupił. Mam teraz Mach 280, pełen syntetyk, chodzę w nich cały rok spokojnie po ponad 8h dziennie i nic nie czuć. Przy okazji lekkie jak trampki.
  • Odpowiedz
@echelon_: ale wewnątrz buta tego nie było tak czuć i stopy nie śmierdziały po całym dniu w bucie.
Ja obecnie chodzę w magnumach strike force II ale mam zamiar kupić na zimę protektor goray plus bo są tańsze i wydają się lepiej wykonane.
  • Odpowiedz
@andrzejrybnik: moje obecne strike force II wytrzymały dotychczas 1.5 roku ale podeszwa jest mocno starta i postrzępiona od chodzenia po średniowiecznej kostce brukowej z ostrymi krawędziami, w jednym bucie odkleiła się też dolna część podeszwy gdy ktoś mi nadepnął na piętę. Poprzednie stealth II leather nie wytrzymały nawet roku bo się zrobiła w nich zrobiła spora dziura przy styku z podeszwą na zgięciu, były zrobione też z kiepskiej jakości skóry.
  • Odpowiedz